Spouwmuurisolatie

Door te investeren in spouwmuurisolatie kunt u niet alleen het comfort van uw woning aanzienlijk verbeteren, maar profiteert u ook van een vermindering van uw energieverbruik.

Deze energiebesparingen zullen resulteren in aanzienlijke besparingen op uw maandelijkse energierekeningen. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat de warmte binnen uw woning blijft in de winter en houdt de warmte buiten in de zomer. Hierdoor is uw woning gedurende het hele jaar aangenaam.

Het verbeteren van het energieverbruik, door het laten isoleren van de spouwmuren, zorgt voor een hogere woningwaarde en het verminderen van uw ecologische voetafdruk. Hierdoor profiteert u niet alleen van financiële voordelen, maar draagt u ook bij aan een duurzamere toekomst.

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is simpelweg het isoleren van de spouwmuur. Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van een woning. Hier zit dus een lege ruimte tussen, waar warmte verloren gaat. Met spouwmuurisolatie kan deze ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal. Denk daarbij aan EPS HR++ isolatieparels. Dit is een zeer duurzaam isolatiemateriaal waarmee Isolatietechniek Brabant succesvol woningen, appartementen en bedrijfspanden isoleert.

Het allergrootste voordeel van spouwmuurisolatie is dat de warmte beter in uw woning blijft en dit kan u veel geld besparen op de stookkosten in de winter. Ook in de zomer profiteert u van isolatie, omdat uw woning een stuk koeler blijft. De warme lucht vanuit buiten wordt namelijk ook door spouwmuurisolatie tegengehouden.

 

Spouwmuurisolatie is een kosten-effectieve isolatietechniek, die perfect is voor huizen die na 1930 gebouwd zijn.

 

Het vermindert niet alleen de stookkosten aanzienlijk – waardoor u mogelijk tot € 700 per jaar bespaart – maar verhoogt ook het comfort, vermindert CO2-uitstoot en voorkomt vochtproblemen die verband houden met condensatie.

Wilt u uw spouwmuur laten isoleren? Isolatietechniek Brabant is een Brabantse isolatiespecialist en expert op het gebied van isoleren.

Spouwmuur laten isoleren

Goede spouwmuurisolatie draagt bij aan wooncomfort en helpt u te besparen op uw energiekosten, tot wel 33% op jaarbasis. Zo verdient u uw investering na ongeveer vier jaar terug. Door uw spouwmuur te laten isoleren, verhoogt u tevens de energiezuinigheid en daarmee het energielabel van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde.

Het laten isoleren van een spouwmuur is een relatief kleine ingreep die vaak al binnen een dag geklaard kan worden. Voor een optimaal resultaat kunt u ook kiezen voor andere werkzaamheden, zoals vloerisolatie en dakisolatie. Voor totale huis isolatie bent u dus bij ons aan het juiste adres!

Bij het uitvoeren van spouwmuurisolatie werkzaamheden, gaan wij als volgt te werk:

 • Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, neemt een van onze isolatiespecialisten contact met u op en bespreken we uw situatie.Wij komen vervolgens bij u langs om de spouwmuur te inspecteren. Hierbij kijken wij naar onder andere de kwaliteit van de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, onderzoeken eventuele vochtproblemen en welk isolatiemateriaal het beste zou passen in uw situatie.
 • Een afspraak voor het uitvoeren van spouwmuurisolatie wordt ingepland en een isolatieteam van Isolatietechniek Brabant komt bij u langs om de werkzaamheden uit te voeren.
 • Op welke manier de isolatie wordt toegepast, hangt af van het materiaal dat gebruikt wordt. Met de toepassing van bijvoorbeeld EPS HR++ isolatieparels blazen we het duurzame isolatiemateriaal met professionele apparatuur de ruimte van de spouwmuur in.

 

Wij zorgen ervoor dat de klus netjes en vaak al binnen één dag geklaard is.

isoleren-iFoam-spouw-boven-plat-dak-img
Play Video about isoleren-iFoam-spouw-boven-plat-dak-img

Voordelen van spouwmuurisolatie

De voordelen van het isoleren van uw spouwmuur zijn als volgt:

 • Spouwmuurisolatie zorgt voor beter wooncomfort
 • Besparing van circa 33% op stookkosten
 • Isolatie zorgt dat de warmte in huis blijft
 • Duurzame manier van isoleren en duurzame investering voor uw woning
 • Bespaar jaarlijks tussen de € 200 en € 700 euro op uw energierekening
 • Warmte langer in de woning in de winter
 • Woning koeler in de zomer, isolatie houdt de warmte beter buiten
 • Aantrekkelijk subsidie voor spouwmuurisolatie
 • Investering binnen circa 4 jaar terugverdiend
 • Airco’s, ventilatoren en verwarmingen zorgen voor een korte termijn resultaat, met huis isolatie zorgt u voor een langer termijn oplossing

Isolatietechniek Brabant

Isolatietechniek Brabant is specialist in het isoleren van uw spouwmuur, dak, bodem en vloer. Voor totale huis isolatie bent u dus bij ons aan het juiste adres!

Heeft u ook interesse om uw spouwmuur te laten isoleren? Neem dan contact op voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan. Wij verrichten spouwmuurisolatie in Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Isolatie-techniek-brabant-werkzaam-img

Subsidies voor spouwmuurisolatie

Goed nieuws! De overheid stimuleert huiseigenaren om hun huis beter te isoleren. Dit doen ze door middel van verschillende subsidies. Dit betekent dat u een deel van de kosten die u maakt voor spouwmuurisolatie terug kunt krijgen van de overheid.

De belangrijkste subsidie voor particulieren is de ISDE (InvesteringsSubsidie Duurzame energie en Energiebesparing). Deze subsidie vergoedt ongeveer 15% of 30% van de isolatiekosten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet u minimaal 1 energiebesparing maatregel treffen.  Bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie of gevelisolatie.

Er is dus subsidie beschikbaar om uw huis energiezuiniger te maken. Dit maakt de investering in spouwmuurisolatie nog aantrekkelijker!

Let op: subsidies veranderen vaak en de beschikbaarheid kan afhangen van verschillende factoren. Neem daarom altijd contact op met uw gemeente of kijk op de website van de Rijksoverheid voor de meest recente informatie.

Benieuwd of ook u subsidie kunt aanvragen voor spouwmuurisolatie? Meer informatie over subsidie voor spouwmuurisolatie treft u hier: subsidiemogelijkheden spouwmuurisolatie.

De kosten voor spouwmuurisolatie per m2?

Het isoleren van uw woning kan een aanzienlijke investering zijn, maar het is er een die zich zeker terugbetaalt. Dus, wat kost spouwmuurisolatie per m2?  Deze kosten variëren van een aantal factoren, zoals de dikte van de spouw, het soort isolatiemateriaal dat u kiest, en de grootte van uw huis. Over het algemeen kunt u zich aan deze prijsrange houden.

Om een nauwkeurige offerte te krijgen, is het aan te raden om een specialist van Isolatietechniek Brabant te laten langskomen. We kunnen dan de exacte kosten voor u berekenen en vrijblijvend een offerte uitbrengen.

U zult de voordelen van spouwmuurisolatie op de lange termijn zeker zien na uw investering. Lees meer over de spouwmuurisolatie kosten op onze blog. Tevens kunt u subsidie aanvragen voor isolatie.

Beste spouwmuurisolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Wat is de beste spouwmuurisolatie

Er zijn verschillende soorten materialen voor spouwmuurisolatie, die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Isolatietechniek Brabant werkt met hoogwaardig én duurzaam isolatiemateriaal. Afhankelijk van het te isoleren oppervlakte, wordt het beste spouwmuurisolatie materiaal voor uw situatie gekozen. Wij werken met de volgende beste spouwmuurisolatie materialen:
 1. EPS parels HR++: Dit zijn kleine korrels gemaakt van polystyreen (een soort plastic). De parels zijn waterafstotend, hebben een hoge isolatiewaarde en zijn zeer duurzaam. EPS HR++ parels blazen wij met professionele apparatuur uw spouwmuur in en zo zorgen ze voor het beste resultaat en de hoogste isolatiewaarde.
 1. IFoam: Dit is een wit isolatieschuim, wat we vaak gebruiken als er al isolatie in de spouwmuur is aangebracht. Het schuim is gemaakt van zuur hars, water en lucht. IFoam wordt vloeibaar in de spouwmuur gegoten en zet vervolgens uit. Dit schuim vult vervolgens alle holle ruimtes in de spouwmuur en vult alle kleinste naden en kieren.
  Welk isolatiemateriaal voor uw het beste is, hangt dus erg af van uw situatie. Bij Isolatietechniek Brabant adviseren we u graag over de beste oplossing voor uw situatie.
spouwmuurisolatie-muren-vullen-img

Spouwmuurisolatie parels

Spouwmuurisolatie parels, ook wel EPS-parels genoemd, zijn een populaire keuze voor spouwmuurisolatie. Deze kleine polystyreenbolletjes zijn lichtgewicht, waterbestendig en hebben uitstekende isolerende eigenschappen.

Bij Isolatietechniek Brabant maken we vaak gebruik van EPS-parels vanwege hun vele voordelen. Zo zijn de spouwmuurisolatie parels eenvoudig aan te brengen. We hoeven enkel kleine gaatjes in uw muur te boren en de parels in de spouw te blazen. Dit zorgt voor minimale verstoring van uw huis of pand.

EPS-parels zijn ook zeer duurzaam. Ze worden niet aangetast door vocht en verliezen na verloop van tijd niet hun isolerende werking. Dit betekent dat ze een lange levensduur hebben..

Bovendien zijn EPS-parels milieuvriendelijk. Ze zijn volledig recyclebaar en hebben een lage CO2-voetafdruk.

Isolatietechniek Brabant - Betrouwbaar spouwmuurisolatie bedrijf

Het kiezen van het juiste isolatiebedrijf voor uw spouwmuurisolatie is erg belangrijk. U wilt er zeker van zijn dat u werkt met een bedrijf dat betrouwbaar is, kwaliteitswerk levert en goede service biedt.

Bij Isolatietechniek Brabant hebben we jarenlange ervaring in de isolatie-industrie en zijn wij een gecertificeerd isolatiebedrijf. Wij staan voor kwaliteit, klantvriendelijkheid en Brabantse nuchterheid.

Met een team van 40 isolatiespecialisten hebben wij al vele woningen geïsoleerd en vele bedrijfspanden. Klanten beoordelen ons op Trustpilot gemiddeld met 4,5 van de 5 sterren en daar zijn wij trots op! Als u benieuwd bent naar de ervaringen met spouwmuurisolatie van onze klanten, lees dan de reviews op Trustpilot.

Heeft u ook interesse om uw spouwmuur te laten isoleren? Neem dan contact op voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan. Wij verrichten spouwmuurisolatie in Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Wat bespaart u met spouwmuurisolatie

De kosten van spouwmuurisolatie zijn natuurlijk belangrijk, maar wat levert het u op? De besparingen door spouwmuurisolatie zijn behoorlijk indrukwekkend. Gemiddeld bespaart een huishouden met een tussenwoning ongeveer €200 tot €260 per jaar op de energierekening na het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Voor een vrijstaande woning kan dit oplopen tot wel €800 per jaar!

Dus, stel dat u €1200 uitgeeft aan spouwmuurisolatie, en u bespaart €300 per jaar, dan heeft u deze investering in 4 jaar terugverdiend. En daarna? Dan is elke euro die u bespaart pure winst. En alsof dat nog niet genoeg is, komt daar nog bij dat u ook kunt besparen met subsidies!

En er zijn nog andere voordelen die wat lastiger in euro’s uit te drukken zijn. Uw huis zal comfortabeler aanvoelen, zonder die vervelende koude tocht in de winter. U helpt het milieu door minder energie te verbruiken. En u verhoogt de waarde van uw huis, omdat potentiële kopers bereid zijn meer te betalen voor een goed geïsoleerd huis.

Kortom, spouwmuurisolatie is een slimme investering die u op meerdere manieren geld kan besparen. Dus waar wacht u nog op? Neem contact op met Isolatietechniek Brabant, wij voorzien u graag van gratis én eerlijk advies over de mogelijke besparing en de verwachte terugverdientijd van de investering.

spouwmuurisolatie-uitvoering-img

Hoogwaardige isolatie materialen voor spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Veelgestelde vragen

Geld besparen is altijd een goed idee, vooral als het gaat om het verhogen van de energie-efficiëntie van uw woning. Gelukkig zijn er verschillende subsidies beschikbaar om u te helpen de kosten van spouwmuurisolatie te dekken.

Sommige gemeenten en provincies ook subsidies voor energiebesparende maatregelen. De beschikbaarheid van deze subsidies kan variëren, dus het is de moeite waard om bij uw lokale overheid te informeren naar de mogelijkheden.

Het is begrijpelijk dat u overweegt om zelf spouwmuurisolatie aan te brengen om kosten te besparen. Maar voordat u dat doet, is het belangrijk om een paar dingen te overwegen.

Ten eerste is het aanbrengen van spouwmuurisolatie geen eenvoudige doe-het-zelf klus. Het vereist speciale apparatuur en kennis van isolatietechnieken. Een verkeerd geïnstalleerde isolatie kan leiden tot vochtproblemen of een slechte isolatiewaarde.

Bovendien kan het onveilig zijn. Werken aan de buitenkant van uw woning betekent vaak dat u op hoogte moet werken, wat risico’s met zich meebrengt als u niet de juiste veiligheidsmaatregelen neemt.

Bij Isolatietechniek Brabant begrijpen we dat kosten een factor kunnen zijn bij het nemen van een beslissing over isolatie. Daarom streven we ernaar om onze diensten zo betaalbaar mogelijk te houden. Bovendien kunnen we u helpen bij het aanvragen van subsidies die de kosten van isolatie aanzienlijk kunnen verlagen.

Heeft u al spouwmuurisolatie maar merkt u dat uw huis niet zo warm blijft als u zou willen? Of heeft u hogere energierekeningen dan verwacht? Het kan zijn dat uw spouwmuurisolatie moet worden bijgevuld.

Isolatiematerialen kunnen na verloop van tijd hun effectiviteit verliezen. Het kan ook zijn dat de oorspronkelijke isolatie niet goed is aangebracht, waardoor er delen van de spouw zijn die niet goed zijn gevuld. Het bijvullen van uw spouwmuurisolatie kan deze problemen oplossen en uw huis weer warm en comfortabel maken.

Bij Isolatietechniek Brabant hebben we de expertise en de apparatuur om uw spouwmuurisolatie te controleren en indien nodig bij te vullen. We gebruiken speciale camera’s om in de spouw te kijken en te controleren of er gebieden zijn die meer isolatie nodig hebben.

Een veelvoorkomend misverstand is dat spouwmuurisolatie op zichzelf vochtproblemen veroorzaakt. Dit is echter niet waar. Een correct geïnstalleerde spouwmuurisolatie zorgt juist voor een drogere woning en betere vochtregulering.

Het probleem ontstaat wanneer er al vochtproblemen in uw huis zijn voordat de isolatie wordt aangebracht. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw muren last hebben van optrekkend of doorslaand vocht. Als dit het geval is, kan spouwmuurisolatie deze problemen verergeren door het vocht in de muren op te sluiten.

Daarom is het van cruciaal belang om eventuele bestaande vochtproblemen aan te pakken voordat u uw spouwmuren laat isoleren. Een grondige inspectie door een van onze experts bij Isolatietechniek Brabant, kan helpen om deze problemen te identificeren en op te lossen voordat de isolatie wordt aangebracht.

Kortom, vochtproblemen zijn geen reden om spouwmuurisolatie te vermijden, maar wel een reden om uw huis grondig te laten inspecteren en eventuele problemen op te lossen voordat de isolatiewerkzaamheden plaatsvinden.

Tussenwoningen, vaak ook rijtjeshuizen genoemd, zijn een veel voorkomend woningtype in Nederland. Het goede nieuws is dat spouwmuurisolatie uiterst geschikt is voor dit soort huizen.

Bij Isolatietechniek Brabant hebben we ruime ervaring met het isoleren van tussenwoningen. We weten dat dit type woning unieke uitdagingen met zich meebrengt. Bijvoorbeeld, de muren die u deelt met uw buren kunnen vaak koudebruggen vormen, waardoor warmte uit uw woning kan ontsnappen.

Met onze spouwmuurisolatie kunnen we deze problemen aanpakken. Door de spouwen in uw muren te vullen met hoogwaardig isolatiemateriaal, kunnen we de thermische efficiëntie van uw woning aanzienlijk verbeteren.

Wat het isolatiemateriaal betreft, er zijn verschillende opties die geschikt kunnen zijn voor tussenwoningen. EPS-parels HR++ is daarbij een uitstekend isolatiemateriaal die we kunnen aanbevelen, afhankelijk van uw specifieke situatie.

De Rd-waarde is een term die u vaak zult tegenkomen bij het onderzoeken van isolatie. Het is een maat voor de thermische weerstand van een isolatiemateriaal. Met andere woorden, hoe goed het materiaal de warmte vasthoudt. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter het materiaal isoleert.

Het kiezen van een isolatiemateriaal met een hoge Rd-waarde is belangrijk, maar het is niet het enige waar u rekening mee moet houden. De effectiviteit van uw spouwmuurisolatie hangt ook af van andere factoren, zoals de dikte van de spouw en de kwaliteit van de installatie.

Bij Isolatietechniek Brabant werken we met een reeks isolatiematerialen, elk met hun eigen unieke Rd-waarden. We zullen u adviseren over de beste optie voor uw woning, rekening houdend met de specifieke kenmerken van uw spouwmuur.

De Rd-waarde is een theoretische maatstaf. De werkelijke prestaties van uw isolatie kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de weersomstandigheden en de verwarmingsgewoonten van uw huishouden.

Hoewel spouwmuurisolatie veel voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen die u in overweging moet nemen. Bij Isolatietechniek Brabant vinden we het belangrijk om transparant te zijn en u een volledig beeld te geven van wat u kunt verwachten.

 1. Voorkomende problemen na isolatie: In sommige gevallen kan er na het aanbrengen van spouwmuurisolatie vochtproblemen ontstaan. Dit kan gebeuren als er al vochtproblemen in uw huis waren, voordat de isolatie werd aangebracht. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan het isoleren een grondige inspectie van uw huis te laten uitvoeren. Isolatietechniek Brabant verricht voor het uitvoeren van spouwmuurisolatie altijd zo’n inspectie om dit te voorkomen.
 2. Aanbrengen is specialistisch werk: Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is geen doe-het-zelf klus. Het vereist specialistische kennis en apparatuur. Daarom is het belangrijk om een betrouwbare professional in te schakelen, zoals Isolatietechniek Brabant.

Niet altijd mogelijk: Niet elk huis is geschikt voor spouwmuurisolatie. Als uw spouwmuren al zijn gevuld of als er sprake is van spouwmuurvervuiling, kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie problematisch zijn. Laat u adviseren door een van onze isolatiespecialisten.

Bij het kiezen van een bedrijf voor uw spouwmuurisolatie wilt u er zeker van zijn dat u werkt met professionals. Daarom is het belangrijk om te kijken naar certificeringen. Eén zo’n certificering is die van de Vereniging van Erkende Na-Isolatiebedrijven in Nederland, oftewel VENIN.

VENIN is een brancheorganisatie die zich inzet voor de bevordering van de kwaliteit en betrouwbaarheid van na-isolatie. Bedrijven die een VENIN-certificering hebben, moeten voldoen aan strenge normen op het gebied van installatie, materialen en klantenservice.

Isolatietechniek Brabant is een trots lid van VENIN. We hebben ons gecommitteerd aan de hoge normen van deze organisatie en werken hard om ervoor te zorgen dat onze klanten de best mogelijke service en resultaten krijgen.

Een VENIN-certificering betekent ook dat we werken volgens de laatste normen en technieken. We blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de isolatie-industrie om ervoor te zorgen dat we onze klanten de meest effectieve en energie-efficiënte oplossingen kunnen bieden.

Kortom, een VENIN-certificering is een teken van kwaliteit en professionaliteit. Door te kiezen voor een bedrijf met deze certificering, kunt u er zeker van zijn dat u kiest voor een betrouwbaar bedrijf dat toegewijd is aan het leveren van uitstekend werk.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?