Spouwmuurisolatie

Door uw spouwmuur te laten isoleren met betrouwbaar isolatiemateriaal, profiteert u direct van verschillende voordelen

Spouwmuurisolatie bevordert het comfort van uw woningen bepaart energiekosten.

 • NBezuinig tot wel 20% op jaarbasis
 • NInvestering in +/- 4 jaar terugverdiend
 • NDoorgaans in 1 dag geïsoleerd

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is simpelweg het isoleren van de spouwmuur. Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur van een woning. Hier zit dus een lege ruimte tussen, waar warmte verloren gaat. Met spouwmuurisolatie kan deze ruimte opgevuld worden met isolatiemateriaal. Denk daarbij bijvoorbeeld aan EPS HR++ isolatieparels, dit is een zeer duurzaam isolatiemateriaal waarmee Isolatietechniek Brabant succesvol woningen, appartementen en bedrijfspanden isoleert.

Het allergrootste voordeel van spouwmuurisolatie is dat de warmte beter in uw woning blijft en dit kan u veel geld besparen op de stookkosten in de winter. Ook in de zomer profiteert u van spouwmuurisolatie, omdat uw woning een stuk koeler blijft. De warme lucht vanuit buiten wordt namelijk ook door spouwmuurisolatie tegengehouden.

Wilt u uw spouwmuur laten isoleren? Isolatietechniek Brabant is een Brabantse isolatiespecialist en expert op het gebied van isoleren.

Spouwmuur laten isoleren

Door uw spouwmuur te laten isoleren met betrouwbaar isolatiemateriaal profiteert u direct van het resultaat.

De spouwmuur bevindt zich tussen de binnen- en de buitenmuur van uw woning. Door deze ruimte te vullen met isolatiemateriaal, wordt de ruimte dus geïsoleerd. Dit resultaat merkt u direct in het wooncomfort. Naast voordelen in de winter ondervindt u ook voordelen in de warme zomermaanden. Kou blijft namelijk niet alleen langer buiten, ook warmte dringt moeilijker uw woning binnen met dank aan spouwmuurisolatie.
Het laten isoleren van uw spouwmuur door de isolatiespecialisten van Isolatietechniek Brabant uit Made bevordert uw wooncomfort aanzienlijk.

Wilt u meer informatie over spouwmuurisolatie? Dan kunt u contact met ons opnemen of onze brochure gratis downloaden.

Voordelen van spouwmuurisolatie

Goede spouwmuurisolatie draagt bij aan wooncomfort en helpt u te besparen op uw energiekosten, tot wel 33% op jaarbasis. Zo verdient u uw investering na ongeveer vier jaar terug. Door uw spouwmuur te laten isoleren, verhoogt u tevens de energiezuinigheid en daarmee het energielabel van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde.

Het laten isoleren van een spouwmuur is een relatief kleine ingreep die vaak al binnen een dag geklaard kan worden. Voor een optimaal resultaat kunt u ook kiezen voor andere werkzaamheden, zoals vloerisolatie en dakisolatie.

De voordelen van het isoleren van uw spouwmuur zijn als volgt:

 • Spouwmuurisolatie zorgt voor beter wooncomfort
 • Besparing van circa 33% op stookkosten
 • Isolatie zorgt dat de warmte in huis blijft
 • Duurzame manier van isoleren en duurzame investering voor uw woning
 • Bespaar jaarlijks tussen de € 200 en € 700 euro op uw energierekening
 • Warmte langer in de woning in de winter
 • Woning koeler in de zomer, isolatie houdt de warmte beter buiten
 • Aantrekkelijk subsidie voor spouwmuurisolatie
 • Investering binnen circa 4 jaar terugverdiend
 • Airco’s, ventilatoren en verwarmingen zorgen voor een korte termijn resultaat, met huis isolatie zorgt u voor een langer termijn oplossing

Subsidie mogelijkheden spouwmuurisolatie

In veel gevallen kunt u in aanmerking komen voor subsidie voor spouwmuurisolatie en andere isolatiewerkzaamheden. Met subsidie voor het laten isoleren van de spouwmuur, is verduurzamen van uw woning voordeliger. Er kan al subsidie voor één maatregel aangevraagd worden, maar ook voor twee maatregelen. Bij twee maatregelen is het subsidiebedrag een stuk hoger.

Benieuwd of ook u subsidie kan aanvragen voor spouwmuurisolatie? Meer informatie over subsidie voor spouwmuurisolatie treft u hier: subsidiemogelijkheden spouwmuurisolatie.

Besparing met spouwmuurisolatie

Benieuwd wat u kan besparen op uw energierekening met spouwmuurisolatie? De daadwerkelijke kosten die u kunt besparen met isolatie, hangt erg af van uw situatie. Zo verschilt de besparing op stookkosten namelijk of u een tussenwoning heeft of een vrijstaande woning. Tevens verschilt de ruimte tussen een spouwmuur per woning en zit er dus ook verschil in als die ruimte geïsoleerd wordt. Tevens is investeren in spouwmuurisolatie een optie om de waarde van uw woning te verhogen.

Om een goede inschatting te krijgen van uw mogelijke besparing, kunt u het beste contact opnemen met onze isolatiespecialisten. Wij voorzien u graag van gratis én eerlijk advies over de mogelijke besparing en de verwachte terugverdientijd van de investering.

Spouwmuurisolatie Materialen

Spouwmuurisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Spouwmuur laten isoleren door Isolatietechniek Brabant

Isolatietechniek Brabant is specialist in het isoleren van uw spouwmuur, dak, bodem en vloer. Voor totale huis isolatie bent u dus bij ons aan het juiste adres!

Bij het uitvoeren van spouwmuurisolatie werkzaamheden, gaan wij als volgt te werk:

 • Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, neemt een van onze isolatiespecialisten contact met u op en bespreken we uw situatie.
 • Wij komen vervolgens bij u langs om de spouwmuur te inspecteren. Hierbij kijken wij naar onder andere de kwaliteit van de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur en welk isolatiemateriaal het beste zou passen in uw situatie.
 • Een afspraak voor het uitvoeren van spouwmuurisolatie wordt ingepland en een isolatieteam van Isolatietechniek Brabant komt bij u langs om de werkzaamheden uit te voeren.
 • Op welke manier de isolatie wordt toegepast, hangt af van het materiaal dat gebruikt wordt. Met de toepassing van bijvoorbeeld EPS HR++ isolatieparels blazen we het duurzame isolatiemateriaal met professionele appartuur de ruimte van de spouwmuur in.
 • Wij zorgen ervoor dat de klus netjes en vaak al binnen één dag geklaard is.

Met een team van 40 isolatiespecialisten hebben wij al vele woningen geïsoleerd en vele bedrijfspanden. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,2 en daar zijn wij trots op! Als u benieuwd bent naar de ervaringen met spouwmuurisolatie van onze klanten, lees dan de reviews op Trustpilot.

Heeft u ook interesse om uw spouwmuur te laten isoleren? Neem dan contact op voor persoonlijk advies of vraag direct een offerte aan. Wij verrichten spouwmuurisolatie in Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Kosten spouwmuurisolatie

Het uitvoeren van spouwmuurisolatie brengt kosten met zich mee. Wat deze kosten exact bedragen, is erg afhankelijk van de situatie. De kosten voor het isoleren van een spouwmuur hangen bijvoorbeeld af van het isolatiemateriaal wat gebruikt wordt, het aantal te isoleren M2, de breedte (ruimte) van de spouwmuur en of er bijvoorbeeld aanvullend materiaal nodig is (denk aan steiger of een hoogwerker). Lees meer over de spouwmuurisolatie kosten op onze blog. Tevens kunt u subsidie aanvragen voor isolatie.

Om een goede indicatie te geven over de kosten, kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag en vrijblijvend.

Offerte aanvragen voor spouwmuurisolatie

Liever direct een offerte? Vraag direct een offerte aan voor spouwmuurisolatie door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met u op.

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Meerkeuze

Download nu de gratis Brochure

Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

Plan een adviesgesprek

Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.