iFoam spouwmuurisolatie

iFoam staat bekend als een voorbeeld van spouwmuurisolatie in de wereld van de woningbouw. Deze hoogwaardige witte foam, een mengsel van schuimmiddel, hars, water en lucht, wordt onder lage druk in de spouw gespoten waar het zich uitbreidt om alle ruimtes op te vullen en uithardt bij het drogen om naadloze isolatie te creëren.

De voordelen van iFoam strekken zich uit van zijn luchtdichte maar damp-open eigenschappen tot zijn compatibiliteit met andere materialen en zijn waterafstotendheid. Een garantie van 10 jaar versterkt verder zijn aantrekkingskracht onder consumenten.

Opmerkelijk genoeg heeft de milieuvriendelijke samenstelling van iFoam ervoor gezorgd dat het geregistreerd staat in de ISSO-database van BCRG en is opgenomen in de ISDE-isolatiemaatregelenlijst van RVO – referenties die het in aanmerking laten komen voor subsidies en de energielabelstatus verbeteren.

Onbeantwoorde vragen over iFoam?

Wat is iFoam spouwmuurisolatie

iFoam spouwmuurisolatie is een hoogwaardig wit isolatieschuim dat ter plaatse wordt gemaakt van schuimmiddel, hars, water en lucht. Het is al vele jaren op de markt en staat bekend om zijn naadloze vul eigenschappen en uitstekende vulcapaciteit. Dit maakt het een perfecte oplossing voor spouwmuurisolatie in woningbouwconstructies.

Het 2-componenten UF-isolatieschuim wordt met behulp van een gecontroleerde injectiemethode onder lage druk in de spouwmuur aangebracht. Dit zorgt voor een nauwkeurige en efficiënte toepassing.

Een van de belangrijkste voordelen van iFoam is de fijne celstructuur, die zorgt voor een hoge isolatiewaarde. Het is ook waterafstotend en dampdoorlatend, waardoor er een goede vochtregulatie binnen de muur mogelijk is.

Wat betreft veiligheid voldoet iFoam aan de Europese brandveiligheidsnormen, omdat het moeilijk te ontsteken is. Dit geeft gemoedsrust voor huiseigenaren.

Een ander voordeel van iFoam is de geschiktheid voor aanvullende isolatie. Het kan worden gebruikt om oude isolatie te herstellen of smalle spouwbreedtes te upgraden, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende bouwprojecten.

Kosten van iFoam spouwmuurisolatie

Investeringen in iFoam spouwmuurisolatie bieden een economische optie, gezien de langetermijnvoordelen zoals energie-efficiëntie en duurzaamheid. Hoewel de exacte kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, kan een algemeen overzicht worden gegeven om inzicht te bieden in deze investering.

 1. Oppervlakte van de muur: Hoe groter het oppervlak dat geïsoleerd moet worden, hoe hoger de kosten vanwege de toegenomen materiaal- en arbeidsvereisten.
 2. Diepte van de holte: Diepere holtes vereisen meer iFoam-product om volledig te vullen, waardoor de algehele kosten toenemen.
 3. Arbeidskosten: Deze kosten omvatten professionele installatie en eventueel aanvullend werk dat nodig is voor optimale prestaties van iFoam.
 4. Aanvullende apparatuur: In bepaalde scenario’s waarbij de toegang beperkt of moeilijk is, kunnen gespecialiseerde apparatuur zoals takels of steigers nodig zijn, wat de totale kosten verder beïnvloedt.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van iFoam spouwmuurisolatie

iFoam biedt tal van voordelen op het gebied van duurzaamheid, isolatie, geluidsdemping, veiligheid, comfort en kostenbesparing.

Het is een veelzijdig materiaal dat kan worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals bouw- en isolatieprojecten.

 • Duurzaamheid: Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar door natuurlijke ingrediënten.
 • Isolatie: Uitstekend in warmtebehoud in de winter en koel houden in de zomer, bevordert energie-efficiëntie.
 • Geluidsdemping: Vermindert geluidsoverdracht, bevorderend voor rustige omgeving.
 • Veiligheid: Brandvertragend en voldoet aan veiligheidsnormen, beschermt gebouwen.
 • Kostenbesparend: Ondanks hogere initiële kosten, op lange termijn kostenbesparend door energie-efficiëntie.
 • Naadloze vulmogelijkheden: IFoam kan volledig dekken in de spouwmuur zonder kieren.
 • Luchtdicht: IFoam voorkomt warmteoverdracht via convectie.
 • Compatibiliteit: Werkt harmonieus samen met bestaande materialen zonder nadelige effecten.
 • Waterafstotendheid: Beschermt tegen vochtindringing en behoudt structurele integriteit.
 • Garantie: IFoam isolatie komt met een garantie van 10 jaar.
 • Thermische efficiëntie: De volledige dekking verbetert de thermische efficiëntie.
 • Keuze voor spouwmuurisolatie: IFoam wordt onderstreept als een optimale keuze voor spouwmuurisolatie vanwege zijn veelzijdige prestaties en garantie.

Certificering en subsidie

Naleving van standaardisatie en de beschikbaarheid van subsidies zijn cruciale aspecten om te overwegen bij het kiezen voor een isolatieoplossing zoals iFoam.

Het is belangrijk op te merken dat iFoam geregistreerd staat in de ISSO-database van BCRG (Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheid) onder de gecontroleerde kwaliteitsverklaring 20201516GKBKUW. Dit weerspiegelt de naleving van strikte kwaliteitscontroles en normen.

Daarnaast staat het vermeld op de ISDE-isolatiemaatregelenlijst van RVO (Dienst Uitvoering en Subsidies Energie) onder rapportagecode KA18596. Deze vermelding betekent dat aanvragen voor deze isolatie in aanmerking komen voor subsidies, wat een financiële stimulans biedt voor gebruikers die hun energie-efficiëntie willen verbeteren.

iFoam-spouwmuurisolatie-img

Product kenmerken van iFoam

Met uitstekende prestatiekenmerken laat deze innovatieve isolatieschuim een uitstekende vulcapaciteit zien, waarbij het alle holle ruimtes, scheuren en kieren penetreert.

Samengesteld uit een schuimmiddel, hars, water en lucht, is iFoam een hoogwaardig wit isolatieschuim dat uithardt tot naadloze homogene isolatie na het drogen. Het uitgeharde product bestaat uit talloze kleine met lucht gevulde isolatiecellen die bijdragen aan de robuuste isolerende eigenschappen.

Dit in Engeland vervaardigde product is perfect voor het vullen van spouwmuren vanwege zijn aanzienlijke vulcapaciteit, waardoor het zowel gevulde als lege holtes effectief kan vullen.

Opmerkelijk is dat de fijne celstructuur van iFoam de isolatiewaarde verbetert en tegelijkertijd waterafstotend maar dampdoorlatend is.

Bovendien voldoet iFoam aan de Europese brandveiligheidsnormen en -regelgeving, waardoor het moeilijk ontvlambaar is vanwege zijn unieke samenstelling.

Eigenschap iFoam isolatie materiaal

iFoam beschikt over een isolerende fijne celstructuur, is waterafstotend, dampdoorlatend en voldoet aan de Europese brandveiligheidsstandaarden. Het gebruikt lucht voor het opschuimen, waardoor het geen schadelijke blaasmiddelen bevat en behoudt langdurig zijn isolatievermogen door de opgesloten lucht.
IFOAM Eigenschappen
Uiterlijk Fijncellig schuim
Kleur Wit
Lambda waarde declared 0,031 W/m.K
Dichtheid ca. 22,4 kg/m3
Brandklasse B2
Blaasmiddel Lucht
Temperatuurbestendigheid: langdurig tussen -50°C en +120°C
Temperatuurbestendigheid: kortstondig Maximaal +235°C

Gecertificeerd iFoam spouwmuurisolatie bedrijf

Sla de kou buiten en boost uw energiebesparing met Isolatietechniek Brabant, de meesters in iFoam spouwmuurisolatie!

Als een erkend specialist bieden we niet alleen kennis, maar ook eersteklas materialen die elke check doorstaan. Of het nu gaat om daken of vloeren, onze teamleden zijn echte iFoam experts.

Met een decennium vol expertise en een rotsvast vertrouwen van klanten, staat bij ons thuiscomfort en duurzaamheid centraal. Kies voor een sprong in huiselijk welzijn met Isolatietechniek Brabant!

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?