EPS HR++ Grafietparels

Deze balletjes worden in de spouwmuur geblazen en vormen samen een solide isolatielaag

Voor alle isolatiehet juiste isolatiemateriaal.

Isolatie met EPS HR++ Grafietparels

Het ‘geheim’ van de EPS HR ++ Grafietparel is dat deze voor 98% uit lucht bestaat. In geïsoleerde vorm is lucht de beste isolator die er bestaat.

Iets wat onze grijze lichtgewicht EPS HR++ grafietparel mede door zijn uiterst geringe diameter van 3,5 mm de ideale kandidaat maakt om een kruipruimte die slecht bereikbaar is, gedegen te kunnen isoleren.

De isolatiewaarde van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in de lambdawaarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert. EPS parels hebben een eps lambdawaarde van 0,033 – 0,042 W/mK, wat gelijk staat aan een hoog thermisch isolatievermogen. Ze zijn bovendien erg duurzaam. Dat betekent dat ze lang meegaan, zonder aan isolatiewaarde in te leveren.

 • NBezuinig tot wel 20% op jaarbasis
 • NInvestering in +/- 4 jaar terugverdiend
 • NDoorgaans in 1 dag geïsoleerd

Isolerende en vochtregulerende EPS parels HR++

De EPS HR++ grafietparels nemen vanwege de gesloten structuur van EPS (geëxpandeerd polystyreen) geen water of waterdamp op, wat onder andere betekent dat ze niet door vocht of door schimmels aangetast kunnen worden. Dat maakt deze EPS parels tot een duurzame oplossing voor het isoleren van uw woning. Met niet alleen een energiebesparend effect, maar ook door een vochtregulerende functie!

De onderlinge ruimte tussen de EPS parels HR++, zorgt er voor dat vocht – en eventueel aanwezige (en overmatige) waterdamp – op natuurlijke wijze zijn weg naar de bodem vindt. De (onder)vloer zal als het ware weer ademen.

Het grote drijvende vermogen van deze lichtgewicht isolator, zorgt er bovendien voor dat als er water in de kruipruimte komt te staan – iets wat natuurlijk afhankelijk is van de geografische ligging van een pand of object – de gehele laag EPS HR++ parels met het (opkomende) water mee stijgt.

Subsidie Meldcode: KA18292

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

EPS Parels HR++ is de beste keuze voor isolatie

Als u onderzoek doet naar mogelijkheden om uw woning te isoleren, is de kans erg groot dat u het isolatiemateriaal “EPS HR++ Parels” bent tegengekomen! EPS parels zijn gemaakt van polystyreen en gebruikt Isolatietechniek Brabant de parels als isolatiemateriaal voor o.a. spouwmuurisolatie en bodemisolatie.

EPS Parels zijn een duurzaam isolatiemateriaal met een hoge lambda-waarde. Tevens bieden de EPS isolatieparels een aantal voordelen ten opzichte van andere materialen voor de isolatie van uw woning. Hierover leest u op deze pagina meer.

Wat zijn EPS Parels?

EPS Parels HR++ zijn dus kleine korrels gemaakt van polystyreen. Polystyreen is een soort plastic, wat in verschillende vormen wordt gebruikt. De parels worden gemaakt door polystyreen in een gietvorm te smelten en te laten uitzetten. Hierdoor ontstaan kleine EPS Parels die hun vorm behouden en een hoge isolatiewaarde kennen (ook wel de EPS lambda-waarde genoemd). EPS Grafietparels HR++ worden veel gebruikt als isolatiemateriaal, omdat ze dus een hoge isolatiewaarde hebben en goed bestand zijn tegen vocht. Dit maakt het een duurzame oplossing en dit is de reden dat onze isolatie experts werken met dit hoogwaardig isolatiemateriaal.

Voordelen van EPS Parels als isolatiemateriaal

Het laten isoleren van uw woning met EPS Parels HR++ kent verschillende voordelen, namelijk:

  • Hoge isolatiewaarde
   EPS Parels hebben een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat ze een hoge weerstand bieden tegen warmteverlies. Hierdoor blijft het in de winter warmer in uw huis en in de zomer koeler. EPS Parels hebben een lambda-waarde tussen de 0,033 – 0,042 W/mK, wat een hoge isolatiewaarde te noemen is.
  • Duurzaam isolatiemateriaal
   Een EPS HR++ Parel is vochtbestendig. Zo kunnen de korrels geen water opnemen, schimmelen of rotten. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals uw kruipruimte, uw spouwmuur of bodem van uw woning. Door het sterke vermogen van de EPS HR++ grafietparels, gaat dit isolatiemateriaal erg lang mee en is het een kwalitatieve oplossing om uw woning te laten isoleren.
  • Eenvoudig geïsoleerd
   Met de apparatuur waarover Isolatietechniek Brabant beschikt, zijn EPS Parels gemakkelijk en veilig aan te brengen in bijvoorbeeld uw spouwmuur. De EPS HR++ Parels worden in de ruimte tussen de spouwmuur geblazen, gezamenlijk met een lijmproduct op waterbasis. Hierdoor hechten de parels goed aan elkaar en zakt het materiaal niet weg. Tevens zijn er zo geen naden of kieren meer waar warmte door kan ontsnappen. Vaak is uw spouwmuur al binnen één dag geïsoleerd middels EPS korrels door de experts van Isolatietechniek Brabant.
  • Voor nieuwbouw en renovatie
   EPS Grafietparels zijn geschikt voor gebruik in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De korrels bieden een goede isolatiewaarde, zonder de ruimte te veel te beperken. Ook voor zakelijke projecten kunt u namelijk bij Isolatietechniek Brabant terecht. Bekijk onze gerealiseerde projecten online.

  Isolatie met EPS HR++ Grafietparels

  Wilt u uw woning of een project isoleren met EPS HR++ grafietparels? Dan is het te adviseren om dit te laten uitvoeren door een isolatiespecialist, zoals Isolatietechniek Brabant. Het is van belang dat het isolatiemateriaal op een juiste manier aangebracht wordt, zodat u een optimaal resultaat krijgt.

  Isolatietechniek Brabant – de specialist in isoleren EPS parels

  Isolatietechniek Brabant werkt al jaren met EPS parels voor het isoleren van o.a. spouwmuren en bodems. Met een geïsoleerde spouwmuur bespaart u al gauw 33% op de energierekening.
  Door uw spouwmuur te laten isoleren met EPS parels, zorgt u tevens voor een duurzame en milieubewuste oplossing. Al vele tevreden klanten gingen u voor. Over de ervaringen leest u meer op ons Trustpilot account.

  Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met onze isolatieadviseurs.

  Download nu de gratis Brochure

  Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

  De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

  Plan een adviesgesprek

  Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

  Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.