EPS isolatie parels

Het ‘geheim’ van de EPS isolatie parels is dat deze voor 98% uit lucht bestaat. In geïsoleerde vorm is lucht de beste isolator die er bestaat.

Iets wat onze grijze lichtgewicht EPS isolatie parels mede door zijn uiterst geringe diameter van 3,5 mm de ideale kandidaat maakt om een kruipruimte die slecht bereikbaar is, gedegen te kunnen isoleren.

De isolatiewaarde van een isolatiemateriaal wordt uitgedrukt in de lambdawaarde. Hoe lager deze waarde, hoe beter het materiaal isoleert. EPS parels hebben een eps lambdawaarde van 0,033 – 0,042 W/mK, wat gelijk staat aan een hoog thermisch isolatievermogen. Ze zijn bovendien erg duurzaam. Dat betekent dat ze lang meegaan, zonder aan isolatiewaarde in te leveren.

Onbeantwoorde vragen over EPS isolatie parels?

Wat zijn EPS Parels?

EPS Parels HR++ zijn dus kleine korrels gemaakt van polystyreen. Polystyreen is een soort plastic, wat in verschillende vormen wordt gebruikt. De parels worden gemaakt door polystyreen in een gietvorm te smelten en te laten uitzetten. Hierdoor ontstaan kleine EPS Parels die hun vorm behouden en een hoge isolatiewaarde kennen (ook wel de EPS lambda-waarde genoemd).

EPS parels HR++ worden veel gebruikt als isolatiemateriaal, omdat ze dus een hoge isolatiewaarde hebben en goed bestand zijn tegen vocht. Dit maakt het een duurzame oplossing en dit is de reden dat onze isolatie experts werken met dit hoogwaardig isolatiemateriaal.

Daarnaast bieden EPS parels milieuvriendelijke voordelen, omdat ze volledig recyclebaar zijn zonder gezondheidsrisico’s met zich mee te brengen.

De prijs van spouwmuurisolatie met EPS parels

Bij het overwegen van de financiële aspecten van het aanpassen van spouwmuren wordt de prijs voor het gebruik van EPS parels geschat op een bereik tussen €20 en €25 per m² (exclusief BTW), met een gemiddelde kosten van ongeveer €2.000 tot €2.500 voor een rijtjeshuis, mogelijk oplopend tot €3.000 tot €3.500 in het geval van een vrijstaand huis.

De prijsstelling wordt beïnvloed door factoren zoals de dikte van de spouw en de toegankelijkheid; daarom kan deze variëren op basis van de individuele kenmerken van de woning.

Ondanks de initiële kosten kan EPS isolatie met parels op de lange termijn aanzienlijke energiebesparingen opleveren vanwege de hoge thermische isolatie-eigenschappen.

Financiële voordelen zoals verlaagde BTW-tarieven zijn onder bepaalde voorwaarden beschikbaar, wat de installatiekosten verder kan compenseren.

TypeGemiddelde prijs per m² (excl. btw)Rijwoning (97 m²)Halfopen bebouwing (107 m²)Open bebouwing (140 m²)
PUR-schuim€ 25 – 30€ 2.500 – 3000€ 2.700 – 3.200€ 3.500 – 4.000
EPS-parels€ 20 – 25€ 2.000 – 2.500€ 2.200 – 2.700€ 3.000 – 3.500
Glaswol (Knauf Supafil)€ 15 – 20€ 1.500 – 2.000€ 1.600 – 2.200€ 2.000 – 3000

Bent u benieuwd naar de exacte prijs voor uw project met EPS isolatieparels en/of alternatieven? Ontvang vrijblijvend een offerte of neem contact op voor een gratis adviesgesprek.

We staan klaar om u te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor uw isolatiebehoeften.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van EPS isolatie parels

Het laten isoleren van uw woning met EPS Parels HR++ kent verschillende voordelen, namelijk:

 • Hoge isolatiewaarde
  EPS Parels hebben een hoge isolatiewaarde, wat betekent dat ze een hoge weerstand bieden tegen warmteverlies. Hierdoor blijft het in de winter warmer in uw huis en in de zomer koeler. EPS Parels hebben een lambda-waarde tussen de 0,033 – 0,042 W/mK, wat een hoge isolatiewaarde te noemen is.
 • Duurzaam isolatiemateriaal
  Een EPS HR++ Parel is vochtbestendig. Zo kunnen de korrels geen water opnemen, schimmelen of rotten. Hierdoor zijn ze ideaal voor gebruik in vochtige ruimtes zoals uw kruipruimte, uw spouwmuur of bodem van uw woning. Door het sterke vermogen van de EPS parels HR++, gaat dit isolatiemateriaal erg lang mee en is het een kwalitatieve oplossing om uw woning te laten isoleren.
 • Eenvoudig geïsoleerd
  Met de apparatuur waarover Isolatietechniek Brabant beschikt, zijn EPS Parels gemakkelijk en veilig aan te brengen in bijvoorbeeld uw spouwmuur. De EPS HR++ Parels worden in de ruimte tussen de spouwmuur geblazen, gezamenlijk met een lijmproduct op waterbasis. Hierdoor hechten de parels goed aan elkaar en zakt het materiaal niet weg. Tevens zijn er zo geen naden of kieren meer waar warmte door kan ontsnappen. Vaak is uw spouwmuur al binnen één dag geïsoleerd middels EPS korrels door de experts van Isolatietechniek Brabant.
 • Voor nieuwbouw en renovatie
  EPS parels zijn geschikt voor gebruik in nieuwbouw- en renovatieprojecten. De korrels bieden een goede isolatiewaarde, zonder de ruimte te veel te beperken. Ook voor zakelijke projecten kunt u namelijk bij Isolatietechniek Brabant terecht. Bekijk onze gerealiseerde projecten online.

In hoeveel tijd kan ik mijn investering terugverdienen?

Bij het beoordelen van de return on investment voor spouwmuurisolatie kan de energiebesparing jaarlijks oplopen tot 25%. De terugverdientijd voor spouwmuurisolatie met EPS parels varieert meestal tussen de 2 en 5 jaar. Deze variatie is grotendeels afhankelijk van factoren zoals isolatiedikte, type huis en verwarmingssysteem dat wordt gebruikt.

Bijvoorbeeld, huizen die elektrisch verwarmd worden, hebben waarschijnlijk een snellere terugverdientijd, vaak binnen ongeveer twee jaar. Daarentegen kunnen huizen die gas- of olieverwarmingssystemen gebruiken een iets langere terugverdientijd hebben van ongeveer vier tot vijf jaar.

EPS-isolatie-parels-experts-img

Is mijn spouwmuur geschikt voor EPS parels?

Het bepalen van de geschiktheid van een spouwmuur voor isolatie met piepschuimkorrels vereist zorgvuldige controle van verschillende belangrijke factoren. Deze omvatten:

 • Gevelconditie: Het buitenoppervlak mag geen overmatige schade vertonen om vochtdoorslag te voorkomen, wat de isolatie-effectiviteit kan compromitteren.
 • Materiaalcompatibiliteit: Gevels met vochtbestendige of dampdichte bekledingsmaterialen zijn doorgaans ongeschikt voor deze vorm van isolatie.
 • Spouwbreedte: Een minimale breedte van 3 cm is nodig voor een effectieve installatie van EPS parels.
 • Vervuilingsniveau: De aanwezigheid van oude bouwmaterialen of cementresten in de spouw kan een goede verdeling belemmeren en kan resulteren in thermische bruggen. Een onvervuilde spouw is dus essentieel voor optimale prestaties.

 

Een professionele inspectie vóór de installatie zorgt ervoor dat aan deze voorwaarden wordt voldaan, wat een succesvolle toepassing en levensduur van de EPS parels isolatie garandeert.

EPS parels in vergelijking met andere soorten spouwmuurisolatie materialen

Bij het vergelijken van de prestaties en kenmerken van polystyreenkorrelisolatie met andere soorten materialen die worden gebruikt voor spouwmuurisolatie, spelen verschillende belangrijke factoren een rol.

Ten eerste bieden EPS parels een superieure vochtbestendigheid in vergelijking met alternatieven zoals PUR-schuim of glaswol. Deze eigenschap voorkomt niet alleen schimmelvorming, maar maakt ook ademend vermogen in de spouw mogelijk, waardoor vocht kan ontsnappen terwijl de thermische efficiëntie behouden blijft.

Bovendien hebben EPS parels een hoge duurzaamheid en behouden ze hun isolerende eigenschappen in de loop der tijd. Hoewel ze milieuvriendelijk zijn en 100% recyclebaar, is hun brandveiligheidsprestatie iets lager dan die van glaswol.

Beste EPS parels HR++ isolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Verschillende soorten EPS isolatie parels HR++r

Verschillende fabrikanten produceren EPS isolatie parels HR++, waarbij elke soort zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen heeft – een duidelijk geval van verschillende mensen, verschillende wensen.

Bijvoorbeeld, de HR++ Termoparels van Termokomfort zijn grafiet-versterkte EPS parels die opvallen door hun hoge isolatiewaarde en vlamvertragende eigenschappen.

Aan de andere kant balanceren de Unipearls++ van UniPearls effectief de thermische geleiding en vochtopname.

De grijze Neopixels Premium HR parels van BASF, gemaakt van Neopor, zorgen voor een perfecte pasvorm met een hogere isolatiecapaciteit.

Ten slotte biedt het Lambda Reduction System van IsoPearls hoogwaardige HR++ EPS parels die ideaal zijn voor spouwmuren van 5 tot 7 cm; ze maken gebruik van een watergedragen bindmiddel om een homogene isolatielaag te creëren.

Elke variant heeft unieke eigenschappen die tegemoet komen aan specifieke isolatiebehoeften.

Elke variant is speciaal ontworpen om te voldoen aan specifieke isolatiebehoeften. Daarom is het van essentieel belang om uw huis te laten controleren door onze experts om precies te bepalen welk type EPS isolatieparels het beste bij uw situatie past.

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan en ontdek welke oplossing perfect aansluit bij uw isolatievereisten.

Isolerend en vochtregulerend EPS parels HR++

De EPS parels HR++ nemen vanwege de gesloten structuur van EPS (geëxpandeerd polystyreen) geen water of waterdamp op, wat onder andere betekent dat ze niet door vocht of door schimmels aangetast kunnen worden. Dat maakt deze EPS parels tot een duurzame oplossing voor het isoleren van uw woning. Met niet alleen een energiebesparend effect, maar ook door een vochtregulerende functie!

De onderlinge ruimte tussen de EPS parels HR++, zorgt er voor dat vocht – en eventueel aanwezige (en overmatige) waterdamp – op natuurlijke wijze zijn weg naar de bodem vindt. De (onder)vloer zal als het ware weer ademen.

Het grote drijvende vermogen van deze lichtgewicht isolator, zorgt er bovendien voor dat als er water in de kruipruimte komt te staan – iets wat natuurlijk afhankelijk is van de geografische ligging van een pand of object – de gehele laag EPS parels HR++ met het (opkomende) water mee stijgt.

Gecertificeerd bedrijf voor EPS isolatie parels HR++

Wilt u uw woning of een project isoleren met EPS parels HR++? Dan is het te adviseren om dit te laten uitvoeren door een gecertificeerd isolatiespecialist, zoals Isolatietechniek Brabant.

Het is van belang dat het isolatiemateriaal op een juiste manier aangebracht wordt, zodat u een optimaal resultaat krijgt.

Isolatietechniek Brabant de specialist in isolatie met EPS parels

Isolatietechniek Brabant werkt al jaren met EPS parels voor het isoleren van o.a. spouwmuren en bodems. Met een geïsoleerde spouwmuur bespaart u al gauw 33% op de energierekening.
Door uw spouwmuur te laten isoleren met EPS parels, zorgt u tevens voor een duurzame en milieubewuste oplossing. Al vele tevreden klanten gingen u voor. Over de ervaringen leest u meer op ons Trustpilot account.

Benieuwd naar de mogelijkheden in uw situatie? Plan vrijblijvend een adviesgesprek in met onze isolatieadviseurs.

EPS-isolatie-Thermoscan-img

EPS isolatie Parels HR++ is de beste keuze voor spouwmuurisolatie

Als u onderzoek doet naar mogelijkheden om uw woning te isoleren, is de kans erg groot dat u het isolatiemateriaal “EPS parels HR++” bent tegengekomen! EPS parels zijn gemaakt van polystyreen en gebruikt Isolatietechniek Brabant de parels als isolatiemateriaal voor o.a. spouwmuurisolatie en bodemisolatie.

Spouwmuur- & Bodemisolatie

EPS HR++ Parels

Veelgestelde vragen

Het installeren van EPS parels in spouwmuren houdt in dat er kleine gaatjes in de muur worden geboord, waar de korrels doorheen worden geblazen in de spouw. Vervolgens worden ze met speciale lijm aan elkaar gehecht, wat resulteert in een stabiele isolatielaag.

EPS parels zijn geschikt voor het isoleren van oudere gebouwen, op voorwaarde dat de spouwmuren aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals minimale gevelschade, een minimale spouwbreedte van 3 cm en afwezigheid van zware vervuiling door bouwresten.

EPS parels vertonen een krachtige prestatie onder extreme weersomstandigheden dankzij hun thermische eigenschappen en vochtbestendigheid. Ze behouden de isolerende werking, voorkomen condensatie en beschermen zo de bouwstructuur tegen door het weer veroorzaakte achteruitgang.

EPS parels tonen uitzonderlijke duurzaamheid dankzij hun inherente vochtbestendigheid en stabiliteit. Ze gaan meestal meer dan 50 jaar mee voordat ze gerecycled of vervangen moeten worden. Hun lange levensduur draagt aanzienlijk bij aan hun kosteneffectiviteit als isolatiemateriaal.

Ja, EPS parels kunnen worden gecombineerd met andere isolatietypen om de thermische prestaties te verbeteren. Echter, de compatibiliteit hangt af van factoren zoals vochtbestendigheid en thermische geleidbaarheid van het gekoppelde isolatiemateriaal, wat zorgvuldige overweging vereist.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?