Nestaan S09

Nestaan is een polyurethaanschuim dat wordt gebruikt voor het afdichten en isoleren van openingen, scheuren en naden in gebouwen. Het schuim breidt uit na het aanbrengen en vult volledig de ruimte, waardoor een luchtdichte en waterbestendige barrière ontstaat.

Nestaan wordt veel gebruikt in de bouw- en constructie-industrie voor diverse toepassingen, zoals het isoleren van dak, muren, plafond, ramen, het vullen van holle ruimtes en het afdichten van leidingen. Het is een veelzijdig product dat gemakkelijk aan te brengen is en zorgt voor een efficiënte energiebesparing.

Onbeantwoorde vragen over Nestaan S09?

Wat is Nestaan?

Als een innovatieve oplossing in de isolatie-industrie biedt het Nestaan systeem superieure isolatie-eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende toepassingen zoals daken, plafonds, zolders en kruipruimtes. Deze revolutionaire op water gebaseerde schuim biedt talloze voordelen:

 • Dankzij de lage thermische geleidbaarheid zorgt het voor uitstekende isolatiewaarde.
 • Het materiaal is dampdoorlatend en waterafstotend, waardoor het zorgt voor een luchtdichte afsluiting.
 • Het schuim breidt zich snel uit om alle openingen en onregelmatigheden naadloos op te vullen.
 • Door het zeer lichte gewicht draagt het minimaal bij aan het totale constructiegewicht.
 • Het feit dat het 100% op waterbasis is en ozonvriendelijk is, versterkt zijn ecologische eigenschappen.

Nestaan hecht goed op de meeste oppervlakken, waaronder hout, steen, beton en metaal. Het kan worden aangebracht bij elke temperatuur, waardoor optimale isolatie zelfs onder uitdagende omstandigheden wordt gegarandeerd. De unieke samenstelling ondersteunt een gezonde leefruimte en biedt ook effectieve geluidsisolatie.

Het is sterk aan te raden om de installatie van Nestaan uit te laten voeren door een gecertificeerd bedrijf met uitgebreide kennis van dit specifieke isolatiemateriaal. Door te kiezen voor een ervaren en deskundig bedrijf, bent u verzekerd van een veilige en correcte installatie.

Kies voor de beste isolatie met Isolatietechniek Brabant! Als een gecertificeerd bedrijf met uitgebreide kennis van Nestaan, kunnen we een veilige en nauwkeurige installatie garanderen.

Nestaan S09

Specifiek ontworpen voor isolatie van kruipruimtes, toont Nestaan S09 een minimale waterabsorptie, waardoor het een ideale keuze is in omgevingen waar vocht mogelijk de integriteit van de isolatie kan aantasten.

Het is ontworpen om maximale thermische en akoestische isolerende eigenschappen te bieden, terwijl het zorgt voor luchtdichte afdichting.

De lage dichtheid van Nestaan S09 draagt bij aan zijn lichte gewicht, waardoor de structurele belasting wordt verminderd en de installatie-efficiëntie wordt gemaximaliseerd.

De dampdoorlatendheid maakt het materiaal ademend, waardoor vocht kan ontsnappen en de algehele levensduur van het isolatiesysteem wordt verbeterd.

Uniek onder gespoten PUR-isolatiematerialen bevestigt deze variant zijn ecologische verantwoordelijkheid door een verwaarloosbare invloed te hebben op het afbreken van de ozonlaag en het broeikaseffect.

Kortom, Nestaan S09 is een superieure oplossing voor kruipruimtes die robuuste maar milieuvriendelijke isolatiemaatregelen vereisen.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van Nestaan S09

Nestaan S09 is een gespoten isolatieschuim op basis van water. Het zorgt voor een uitstekende naadloze isolatie en minder warmteverlies door het het dak.

 • Voordelen van Nestaan:

  • Uitstekende isolatiewaarde
  • Voorkomt vocht- en schimmelvorming
  • Goede dampdoorlatendheid
  • Waterafstotend
  • Luchtdicht
  • Past zich aan aan alle oppervlakken en vult naadloos gaten op
  • Elimineert thermische bruggen
  • Optimaal geluidsabsorptie
  • Lichtgewicht, vermindert totale constructiegewicht
  • Milieuvriendelijk ontwerp op basis van 100% waterexpansie
  • Barrière tegen pollen, bacteriën en schimmels
  • Geen schade aan de ozonlaag of bijdrage aan opwarming van de aarde
  • Lage CO2-uitstoot tijdens transport vanwege verminderd transportvolume

Nestaan Specifieke waarden

De specifieke waarden die geassocieerd worden met Nestaan benadrukken zijn uitzonderlijke vermogen om energie te besparen en warmteverlies te verminderen. Nestaan heeft een thermische weerstand die varieert van 3,75 tot 5,35 ((m2・k)/W) voor diktes tussen 140 mm en 200 mm. Dit wordt toegeschreven aan zijn lage thermische geleidbaarheid, wat de superieure isolatiekenmerken van het schuim benadrukt.

Daarnaast valt de dichtheid van Nestaan binnen het bereik van 8-12 kg/m³, wat bijdraagt aan zijn lichte eigenschap zonder concessies te doen aan de prestaties. Bovendien ligt de dampdiffusiecoëfficiënt of μ-waarde van dit innovatieve materiaal tussen 2-5, wat wijst op zijn uitstekende vermogen om waterdamp door te laten terwijl de luchtdichtheid behouden blijft.

Deze specifieke waarden, in combinatie met een milieuvriendelijke samenstelling en de garantie van veiligheid bij installatie door getrainde professionals, maken van Nestaan een zeer efficiënte isolatieoplossing in verschillende bouwcontexten.

soudafoam-zolderisolatie-img

Waar is Nestaan S09 ideaal voor?

Ideaal voor een scala aan isolatietoepassingen, waaronder daken, muren, plafonds en zolders, biedt Nestaan S09 een uitzonderlijke combinatie van thermische en akoestische isolatie-eigenschappen, samen met een luchtdichte afdichting.

Als onderdeel van het Nestaan-assortiment van Soudal staat het bekend om zijn lage dichtheid, wat minimaal bijdraagt aan het totale constructiegewicht.

Het schuim past naadloos aan op alle oppervlakken, vult kieren en onregelmatigheden en vormt een uniform isolerende schil zonder thermische bruggen.

De dampdoorlatendheid zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen, waardoor de vorming van schimmel wordt voorkomen.

Belangrijk is dat de toepassing van Nestaan S09 niet beperkt is tot interieurs; het kan ook worden gebruikt als buitengevelisolatie in combinatie met een regenafstotende laag, wat zorgt voor extra veelzijdigheid in het gebruik.

soudafoam-plafondisolatie-img

Nestaan S09 biedt uitstekende isolerende eigenschappen.

Nestaan biedt een efficiënte thermische isolatie, waardoor warmteverlies wordt geminimaliseerd en energie wordt bespaard.

 • Eenvoudig aan te brengen: Nestaan kan gemakkelijk worden aangebracht op verschillende oppervlakken, waaronder muren, vloeren, plafonds en dakconstructies.
 • Uitstekende hechting: Nestaan hecht goed op verschillende materialen, zoals beton, baksteen, hout en metaal.
 • Geluidsisolatie: Nestaan helpt geluidsoverdracht te verminderen, waardoor het een ideale keuze is voor zowel residentiële als commerciële toepassingen.
 • Duurzaamheid: Nestaan is bestand tegen veroudering en heeft een lange levensduur, waardoor het een kosteneffectieve keuze is op de lange termijn.
 • Veelzijdigheid: Nestaan kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het afdichten van kieren en scheuren, het isoleren van leidingen en het vullen van openingen.
 • Milieuvriendelijk: Nestaan is vrij van schadelijke stoffen en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het is ook recyclebaar en helpt bij het verminderen van afval.

Beste Nestaan isolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots dat we een beoordeling van 9,2 hebben gekregen van 236 klanten!

Veelgestelde vragen

De volledige uithardingstijd van Nestaan, het revolutionaire op water gebaseerde isolatieschuim, varieert afhankelijk van omgevingsfactoren zoals temperatuur en luchtvochtigheid. Echter, onder optimale omstandigheden droogt het doorgaans binnen 12 tot 24 uur.

Bij het aanbrengen van Nestaan is het belangrijk om beschermende kleding, handschoenen en oog-/gezichtsbescherming te gebruiken. Vermijd inademing en huidcontact. Gebruik het product in goed geventileerde ruimtes om irritatie van de luchtwegen te voorkomen. Volg de richtlijnen van de fabrikant voor veilige toepassingsmethoden.

De thermische geleidbaarheid van Nestaan van 34-39 mW/mK bij 10°C zorgt voor effectieve isolatie in verschillende weersomstandigheden. Zijn aanpasbaarheid aan alle oppervlakken en uitstekende isolatie-eigenschappen maken het geschikt voor toepassingen in extreme weersomstandigheden.

Nestaan vereist geen specifieke opslagomstandigheden. Het wordt echter aanbevolen om het op te slaan op een koele en droge plaats. Overmatige hitte of vochtigheid kunnen de eigenschappen van het schuim en de efficiëntie van de toepassing beïnvloeden.

Wat is de gemiddelde kostprijs van Nestaan per vierkante voet?

De kosten van Nestaan per vierkante voet kunnen variëren op basis van factoren zoals het type product, de hoeveelheid die wordt gekocht en de leverancier.

Voel u vrij om een expert zoals Isolatietechniek Brabant te raadplegen voor persoonlijk advies.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?