Bodemisolatie

Door invloeden vanuit de bodem te weren is uw woning minder gevoelig voor kou vanuit de bodem.

Bodemisolatie bevordert het comfort van uw woningen bepaart energiekosten.

  • NBezuinig tot wel 25% op jaarbasis
  • NInvestering in +/- 4 jaar terugverdiend
  • NSubsidie mogelijk
  • NDoorgaans in 1 dag geïsoleerd

Wat is Bodemisolatie

Bodemisolatie bevordert het comfort van uw woning en bespaart energiekosten.

Door de bodem onder uw woning te isoleren, door deze op te vullen met HR++ isolatieparels ontstaat er een solide laag die kou tegengaat en toch uitstekend om kan gaan met vocht. Bodemisolatie zorg er voor dat dat kou vanuit de aarde moeilijker naar boven komt. Het gevolg is dan ook dat uw vloer warmer aanvoelt en dat er minder kou uw woning binnendringt met dank aan de bodemisolatie parels.

Zo hoeft u minder te stoken om uw woning warm te houden wat resulteert in lagere energiekosten.

Bodemisolatie parels

De Bodemisolatie parels die Isolatietechniek Brabant gebruikt, zijn EPS HR++ parels voor bodemisolatie. Dit isolatiemateriaal zorgt voor het beste isolatie resultaat, omdat de parels voor bodemisolatie u helpen met honderden euro’s te besparen op de energierekening. In de winter voelt de vloer gemiddeld zo’n 4℃ warmer aan dan zonder isolatie in de kruipruimte.

Wij isoleren dagelijks met dit materiaal en ook de ervaringen over bodemisolatie met EPS parels zijn zeer positief. Bent u benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Lees dan de reviews op Trustpilot.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen kunt u in aanmerking komen voor subsidie op onze werkzaamheden.

Bodemisolatie Materialen

Bodemisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Voordelen van bodemisolatie

Het laten isoleren van de bodem onder uw woning heeft verschillende voordelen:

  • Besparing op energie: door de bodem onder uw woning te isoleren, zorgt u ervoor dat de kou vanuit de grond uw woning niet binnendringt. Dit zorgt voor een lagere stookkosten en levert u zo een besparing op.
  • Verbetering van wooncomfort: de vloer van uw woning zal aangenamer aanvoelen, omdat de lucht in de ruimte onder uw woning droger en warmer is. Hierdoor zal de vloer warmer aanvoelen.
  • Binnen één dag geïsoleerd: het uitvoeren van bodemisolatie door onze isolatiespecialisten is vaak al binnen één dag voltooid.
  • Preventie tegen vochtproblemen: door de bodem op te vullen met EPS isolatieparels, wordt de luchtvochtigheid verbetert en is er minder risico op vochtproblemen.
  • Relatief goedkope oplossing voor verduurzaming van de woning: bodemisolatie is een budgetvriendelijke manier van isoleren. De klus is namelijk binnen één dag voltooid en subsidie voor isolatie kan voor deze maatregel tevens worden aangevraagd. Door de besparing op de energierekening, verdiend u de investing vaak al binnen 4 jaar terug.

Bodemisolatie: hoe gaan wij te werk?

Isolatietechniek Brabant komt graag bij u langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarbij de bodem onder uw woning geïnspecteerd wordt. De stappen zijn als volgt:
Stap 1: plan een adviesgesprek in.
Stap 2: een van onze isolatiespecialisten neemt contact met u op om uw situatie en wensen te bespreken.
Stap 3: wij komen vrijblijvend bij u langs om de bodem te inspecteren en om een vrijblijvende offerte uit te brengen.
Stap 4: de afspraak voor het isoleren van uw bodem wordt gepland en een team van isolatiespecialisten komt bij u langs om de werkzaamheden uit te voeren. Vaak wordt bodemisolatie al binnen een dag uitgevoerd. Met een slang worden de EPS parels in uw kruipruimte aangebracht.
Stap 5: uw vloer is geïsoleerd en u kunt direct beginnen met besparen!

Bent u benieuwd naar gerealiseerde projecten door Isolatietechniek Brabant? Bekijk dan onze projectpagina.

Verschil bodem en vloerisolatie

Bodem- en vloerisolatie verschillen van elkaar door de manier waarop de isolatie wordt aangebracht. Bij vloerisolatie wordt het isolatiemateriaal onder uw vloer aangebracht. Bijvoorbeeld onder uw houten vloer, de tegels of uw betonnen vloer.

Bij bodemisolatie wordt de kruipruimte onder uw woning geïsoleerd en worden de bodemisolatie parels vanaf de grond aangebracht.

Zo zijn vloer- en bodemisolatie twee verschillende manieren van het isoleren van uw woning. Afhankelijk van de kwaliteit van uw kruipruimte, kunnen wij de beste manier van isoleren met u bespreken.

Bodemisolatie kosten

Benieuwd wat het isoleren van de bodem in uw situatie gaat kosten? De exacte prijs van het uitvoeren van de isolatiewerkzaamheden, zijn afhankelijk van de bereikbaarheid en de hoogte van de kruipruimte, maar ook de grootte van de woning speelt een rol. Er is tevens subsidie aan te vragen voor het verrichten van bodemisolatie. Deze bedraagt € 3,- per M2 bij één isolatiemaatregel en € 6,- per M2 bij twee maatregelen. Voor meer informatie kunt u ons blog over subsidie aanvragen voor isolatie lezen.

U kunt gratis een adviesgesprek aanvragen met onze isolatiespecialisten, zodat er een goede indicatie over de prijs gegeven kan worden.

Bodem laten isoleren door Isolatietechniek Brabant

Het is van belang om de bodem door een isolatiespecialist te laten isoleren, om te zorgen voor een optimaal resultaat en om vochtproblemen te voorkomen.
Isolatietechniek Brabant isoleert al meer dan 10 jaar diverse woningen en bedrijfspanden. Het team bestaat uit meer dan 40 isolatiespecialisten, die u professioneel begeleiden van begin tot eind. Heeft u vragen over de werkwijze of over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Meerkeuze

Download nu de gratis Brochure

Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

Plan een adviesgesprek

Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.