Subsidie

Isoleren kan nóg voordeliger met subsidie

Via de overheid kunt u subsidie ontvangenop verschillende isolatiemethoden.

Ziet u door de (subsidie)bomen het bos niet meer? Wij helpen u graag! Onze adviseurs zijn op de hoogte van alle subsidiemogelijkheden die er zijn. Plan een adviesgesprek en we praten u graag bij.

Isolatietechniek Brabant: Uw gids in subsidieaanvragen.

Isolatietechniek Brabant: Met meer dan 10 jaar ervaring begeleiden we u deskundig bij uw subsidieaanvraag voor diverse isolatiemaatregelen.

Onze expertise wordt weerspiegeld in een klantbeoordeling van 9,2 uit 236 recensies!

Wanneer ontvang ik subsidie voor isolatie?

De overheid wil mensen stimuleren om hun woning te isoleren en stelt daarom subsidies beschikbaar. Hierdoor kunt u dus een deel van de investering terugkrijgen. Tot eind 2020 liep dit via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH), maar vanaf 2021 kunt u de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) aanvragen. En dat kan vanaf 2022 een flink bedrag zijn tot wel 30% van de investering. De isolatie subsidie geldt voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, isolatie van de buitenmuur, HR++ of triple glas, een kozijnpaneel en isolerende deur. Om er aanspraak op te maken moet u aan één of twee van de volgende voorwaarden voldoen:

  • U neemt 2 isolatiemaatregelen, bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie.
  • U neemt 1 isolatiemaatregel in combinatie met een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op het warmtenet. Denk aan dakisolatie gecombineerd met een (hybride) warmtepomp.

Hoeveel isolatie subsidie krijg ik?

U krijgt subsidie als u uw woning laat isoleren en twee of meer isolatiemaatregelen tegelijkertijd treft. Het loont dus om te kiezen voor dak- én bodemisolatie. Of vloer- én spouwmuurisolatie. Maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler.

Er is een minimum vierkante meters te isoleren oppervlakte vereist. En let op, daaraan is ook een maximum gesteld. Zowel voor de buitenmuren, vloeren en dak moet er aan minimale afmetingen voldaan worden. Check in de tabel hieronder of u wat betreft afmetingen in aanmerking komt voor subsidie (bron: Milieu Centraal). Daarnaast profiteert u van een verlaagd btw-tarief. U betaalt voor het isoleren van daken, vloeren en muren namelijk geen 21% maar 9% btw. Dit tarief geldt voor de arbeidskosten van het plaatsen van isolatiemateriaal, niet voor het materiaal zelf. 

Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid, of maak een afspraak voor vijblijvend andvies.

Isolatietechniek Brabant

In drie stappen uw woning isoleren

01.

uw aanvraag

Zodra u ons uw gegevens achterlaat, nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op om een online adviesgesprek in te plannen.

02.

Advies op maat

Na het adviesgesprek ontvangt u dezelfde dag nog een offerte met een gedetailleerd overzicht van de kosten en uitgebreide informatie over het isolatieproces. Daarna plannen we direct een afspraak in die u uitkomt.

03.

Klaar om te gaan

Onze experts isoleren uw woning doorgaans in slechts één dag, zodat u direct kunt beginnen met besparen! Uw woning wordt efficiënt geïsoleerd en u geniet meteen van de voordelen.

Laat ons u helpen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Neem vandaag nog de eerste stap en vraag een adviesgesprek aan!

/subsidie/ Adviesgesprek aanvragen
Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?