Vloerisolatie

Niet langer koude of vochtige vloeren

Vloerisolatie bevordert het comfort van uw woningen bepaart energiekosten.

 • NBezuinig tot wel 20% op jaarbasis
 • NInvestering in +/- 4 jaar terugverdiend
 • NDoorgaans in 1 dag geïsoleerd

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie bevordert het comfort van uw woning en zorgt ervoor dat u kan besparen op de energiekosten.

Door de vloer te isoleren, zorgt u voor een isolatiemaatregel aan de onderzijde van uw woning. Een geïsoleerde vloer, laat warmte en kou niet langer uw woning binnendringen. Met het aanbrengen van vloerisolatie met het middel Purfect gaat u dit effect namelijk tegen. Purfect is een duurzaam en ecologisch verantwoord alternatief van PUR schuim. Hiermee wordt de isolatie naadloos tegen de onderzijde van de vloer aangebracht en het schuim reikt tot kleine kieren en naden. Dit scheelt al gauw meer dan 4℃ ten opzichte van een niet geïsoleerde vloer!

Met vloerisolatie kunt u tot zo’n 20% op jaarbasis besparen. Zo hoeft u minder te stoken om uw woning warm te houden wat resulteert in lagere energiekosten. Tevens is een warmere vloer prettiger aan uw voeten.

Meldcode: KA18703

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Vloer isoleren

Overweegt u om de vloer te isoleren? Isolatie van de vloer heeft verschillende voordelen voor u, namelijk:

 • Een besparing op de energierekening tot wel 20% op jaarbasis
 • Temperatuur van de vloer ligt circa 4℃ graden hoger
 • Geen koude voeten meer, gezien de vloer warmer is en ook zo aanvoelt
 • Een duurzame oplossing voor het behouden van de warmte in de woning
 • Door de verduurzaming, stijgt ook de woningwaarde
 • Een hoger wooncomfort
 • Een warme en droge vloer zorgt voor o.a. minder huisstofmijt

Vloerisolatie is een isolatiemaatregel die vaak in combinatie met andere oplossingen wordt toegepast aan de woning, denk hierbij aan spouwmuurisolatie en bijvoorbeeld dakisolatie.

Vloer laten isoleren: hoe gaat Isolatietechniek Brabant te werk

Vloerisolatie kunt u het beste laten uitvoeren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Een isolatiespecialist beschikt namelijk over de beste en duurzaamste vloerisolatie materialen, zoals Purfect isolatieschuim en PIF isolatiefolie voor vloerisolatie.

Als u de vloer laten isoleren door Isolatietechniek Brabant, kunt u het volgende verwachten:

 • Allereerst kunt u geheel vrijblijvend een adviesgesprek met ons aanvragen.
 • Zodra we uw aanvraag ontvangen hebben, zal een van onze isolatiespecialisten contact met u opnemen om uw situatie en wensen te bespreken.
 • Vervolgens plannen we een afspraak in, waarbij een isolatiespecialist langs komt om de woning te inspecteren en om de offerte te bespreken. Tevens plannen we dan de definitieve dag in dat we langskomen om de vloer te isoleren.
 • Op de dag dat de afspraak is gepland, komt een team van Isolatietechniek Brabant bij u langs om de vloer te isoleren. Vaak zijn de werkzaamheden al binnen een dag uitgevoerd aan uw vloer. Het isolatiemateriaal wordt aan de onderkant van uw vloer aangebracht en.
 • Direct na het voltooien van de isolatiewerkzaamheden, kunt u al genieten van een geïsoleerde vloer!

Vloerisolatie verschilt wel van bodemisolatie. Op de pagina over bodemisolatie leest u meer over de verschillende toepassingen.

Het uitvoeren van vloerisolatie is een relatief gemakkelijke ingreep, waar u geen hinder aan ondervindt. Het is daarbij een isolatiemaatregel die vaak door onze klanten gekozen wordt. Via het Trustpilot account van Isolatietechniek Brabant, leest u meer over de ervaringen van onze klanten.

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloerisolatie zijn erg afhankelijk van het type vloer en het te isoleren oppervlakte. Voor een gemiddelde woning, kunt u denken aan een bedrag tussen de € 1.600 en € 2.800. Tevens zijn de kosten afhankelijk van het type isolatiemateriaal wat er gebruikt wordt en wat geschikt is voor uw woning. Elke situatie is anders en als u een juiste indicatie wenst van de kosten voor vloerisolatie, kunt u het beste een adviesgesprek inplannen . Dit is geheel vrijblijvend.

Vloerisolatie subsidie

Voor isolatiemaatregelen kunt u subsidie aanvragen, zo ook voor het laten uitvoeren van vloerisolatie. Deze subsidie bedraagt € 5,50,- per M2 bij één isolatiemaatregel en € 11,- per M2 bij twee maatregelen. Voor meer informatie kunt u ons blog over subsidie aanvragen voor isolatie lezen. 

Vloerisolatie bedrijven

Op zoek naar verschillende vloerisolatie bedrijven? Isolatietechniek Brabant is al meer dan 10 jaar actief in het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden, waaronder ook vloerisolatie. Ons isolatiebedrijf is een professioneel familiebedrijf, gevestigd in Made (nabij Breda) in Noord-Brabant.
Wij voeren vloerisolatie werkzaamheden uit in Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Vloerisolatie offerte aanvragen
Direct een offerte ontvangen? Vul dan het onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. Voor het opmaken van een goede en eerlijke offerte, hebben wij namelijk wat informatie van u nodig omtrent het te isoleren object (woning / bedrijfspand).

Adviesgesprek aanvragen

Adviesgesprek aanvragen

Meerkeuze

Vloerisolatie Materialen

Vloerisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Download nu de gratis Brochure

Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

Plan een adviesgesprek

Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.