Vloerisolatie

Met vloerisolatie kunt u tot zo’n 20% op jaarbasis besparen op uw energierekening! Zo hoeft u minder te stoken om uw woning warm te houden, wat resulteert in lagere energiekosten. Tevens is een warmere vloer prettiger aan uw voeten. Overweegt u uw vloer te laten isoleren? Onze isolatiespecialisten adviseren u graag!

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie bevordert het comfort van uw woning en zorgt ervoor dat u kan besparen op de energiekosten.

Door de vloer te isoleren, zorgt u voor een isolatiemaatregel aan de onderzijde van uw woning. Een geïsoleerde vloer, laat warmte en kou niet langer uw woning binnendringen.

Met het aanbrengen van vloerisolatie met het middel Purfect gaat u dit effect namelijk tegen. Purfect is een duurzaam en ecologisch verantwoord alternatief van PUR schuim. Hiermee wordt de isolatie naadloos tegen de onderzijde van de vloer aangebracht en het schuim reikt tot kleine kieren en naden. Dit scheelt al gauw meer dan 4℃ ten opzichte van een niet geïsoleerde vloer!

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloerisolatie zijn erg afhankelijk van het type vloer en het te isoleren oppervlakte. Voor een gemiddelde woning, kunt u denken aan een bedrag tussen de € 1.600 en € 2.800.

Tevens zijn de kosten afhankelijk van het type isolatiemateriaal wat er gebruikt wordt en wat geschikt is voor uw woning. Elke situatie is anders en als u een juiste indicatie wenst van de kosten voor vloerisolatie, kunt u het beste een adviesgesprek inplannen . Dit is geheel vrijblijvend.

Meldcode: KA18703

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van vloerisolatie

 • Een besparing op de energierekening tot wel 20% op jaarbasis
 • Temperatuur van de vloer ligt circa 4℃ graden hoger
 • Geen koude voeten meer, gezien de vloer warmer is en ook zo aanvoelt
 • Een duurzame oplossing voor het behouden van de warmte in de woning
 • Door de verduurzaming, stijgt ook de woningwaarde
 • Een hoger wooncomfort
 • Een warme en droge vloer zorgt voor o.a. minder huisstofmijt

Vloerisolatie is een isolatiemaatregel die vaak in combinatie met andere oplossingen wordt toegepast aan de woning, denk hierbij aan spouwmuurisolatie en bijvoorbeeld dakisolatie.

Vloer laten isoleren

Vloerisolatie kunt u het beste laten uitvoeren door een gecertificeerd isolatiebedrijf. Een isolatiespecialist beschikt namelijk over de beste en meest duurzame isolatiematerialen, zoals Purfect isolatieschuim en PIF isolatiefolie voor vloerisolatie.

Vloerisolatie verschilt wel van bodemisolatie. Op de pagina over bodemisolatie leest u meer over de verschillende toepassingen.

Het uitvoeren van vloerisolatie is een relatief gemakkelijke ingreep, waar u geen hinder van ondervindt. Het is daarbij een isolatiemaatregel die vaak door onze klanten gekozen wordt. Via het Trustpilot account van Isolatietechniek Brabant, leest u meer over de ervaringen van onze klanten.

vloerisolatie-img
Play Video about vloerisolatie-img

Hoe werkt subsidie voor vloerisolatie?

Het is de moeite waard om op te merken dat de kosten van vloerisolatie aanzienlijk kunnen worden gecompenseerd door beschikbare subsidies.

 • Nationale Subsidie: De Nederlandse overheid biedt een subsidie van € 5,50,- per M2 bij één isolatiemaatregel en € 11,- per M2 bij twee maatregelen. Voor meer informatie kunt u ons blog over subsidie aanvragen voor isolatie
 • Lokale Subsidies: Vergeet mogelijke lokale subsidies niet, die uw kosten verder kunnen verlagen en de terugverdientijd kunnen verkorten.
 • Laag BTW-tarief: Daarnaast profiteert u van een laag BTW-tarief van 9% op arbeidskosten die verband houden met isolatie.

Wat is de beste vloerisolatie?

Het kiezen van het perfecte product voor vloerisolatie hangt voornamelijk af van een aantal factoren, waaronder het type vloer, de hoogte van de kruipruimte en andere specifieke situaties.

Bijvoorbeeld, als u een betonnen vloer hebt, kan schuimisolatie worden geïnstalleerd zonder in de vloer te hoeven boren. Houten vloeren vereisen een damp-open isolatie om vochtproblemen te voorkomen.

De beste aanpak wordt vaak bepaald door de unieke kenmerken van uw huis. Denk daarbij aan het bouwjaar van uw woning, bestaande energiebesparende maatregelen en zelfs geluidsbeperkingen in geval van appartementen met houten vloeren.

Beste vloerisolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Vloerisolatie kruipruimte

Hoewel vloerverwarming misschien een geweldige oplossing is voor een gezellig en warm huis, is het niet compleet zonder goede vloerisolatie.

Met vloerisolatie voor kruipruimtes zorgt u ervoor dat de vloer van onderaf wordt geïsoleerd. Het zorgt ervoor dat de warmte niet via de vloeren ontsnapt naar de kruipruimte eronder, waardoor energie wordt bespaard en u een comfortabel binnenklimaat krijgt.

Bovendien wordt dit uitgevoerd zonder grote verbouwingen aan uw woning. Enkel toegang tot de kruipruimte is nodig. Elke woning of pand is uniek, dus factoren zoals de hoogte van de kruipruimte en het type vloer bepalen de beste isolatiemethode voor uw situatie. Het is daarom van belang om te overleggen met een isolatie-expert van Isolatietechniek Brabant, zodat u persoonlijk advies kunt krijgen.

Toegang-naar-kruipruimte-img

Gecertificeerde vloerisolatie bedrijven?

U bent op de goede weg op zoek naar een betrouwbaar bedrijf voor vloerisolatie, want bij Isolatietechniek Brabant bent u aan het juiste adres. Wij zijn de isolatiespecialist die u de energie-efficiëntie van uw woning of bedrijfspand verbeteren. Als gecertificeerd bedrijf bieden wij vakmanschap en materialen van de hoogste kwaliteit die voldoen aan alle industrienormen.

Onze isolatiespecialisten zijn experts op het gebied van vloerisolatie, of het nu gaat om schuim- of folie-oplossingen. Ze zijn bekend met de technische aspecten en kunnen moeiteloos omgaan met verschillende hoogtes van kruipruimtes en vloertypen, of het nu houten of betonnen vloeren zijn. Bovendien hebben zij ervaring met het oplossen van vochtproblemen die eventueel kunnen optreden.

Als erkende specialisten in vloerisolatie staat Isolatietechniek Brabant garant voor een hoogwaardige service en tevreden klanten.

Ons isolatiebedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring in het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden, waaronder vloerisolatie. Als professioneel familiebedrijf gevestigd in Made (nabij Breda) in Noord-Brabant, voeren wij vloerisolatie werkzaamheden uit in Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Wilt u uw vloer laten isoleren? Kies dan voor Isolatietechniek Brabant – de specialisten in vloerisolatie die u een comfortabel en energiezuinig huis garanderen!

Beste vloerisolatie voor beton- en houten vloer.

Benieuwd welke verschillende typen vloerisolaties er zijn? We lichten enkele opties toe. Wat de beste vloerisolatie is voor uw situatie, hangt af van verschillende factoren, zoals de hoogte van de kruipruimte en het type vloer. Van isolatieschuim tot -folie, elk materiaal heeft zijn unieke voordelen.

Wilt u betonnen vloeren isoleren? Dan is isolatieschuim geschikt en passen we dit toe zonder te boren.
Houten vloeren vragen om damp-open isolatie om vocht op afstand te houden. Houd er rekening mee dat huizen gebouwd vóór 1978 mogelijk geen vloerisolatie hebben en dat dit iets is om te (laten) controleren.

Raadpleeg de experts van Isolatietechniek Brabant voor persoonlijk advies over de beste vloerisolatie voor betonnen en houten vloeren.

Wat bespaart u met vloerisolatie

Met vloerisolatie kunt u aanzienlijke besparingen zien op uw energierekening. Dit is hoe het werkt:

 • Energie-efficiëntie: Vloerisolatie kan tot 7 kubieke meter aardgas per vierkante meter per jaar besparen. Dat kan betekenen dat u ongeveer €250 per jaar terugkrijgt.
 • Vloerverwarming: Als u vloerverwarming heeft, verbetert vloerisolatie het warmtebehoud voor meer energiebesparing.
 • Woningwaarde: Een geïsoleerde woning heeft een beter energielabel en hogere waarde op de vastgoedmarkt.
Bus-Vloerisolatie

Vloerisolatie Materialen

Vloerisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Veelgestelde vragen

Is het mogelijk om uw eigen vloer te isoleren? Technisch gezien wel. Maar voordat u zich waagt aan deze doe-het-zelf uitdaging, zijn er een paar belangrijke overwegingen. Hoewel het misschien aantrekkelijk lijkt om kosten te besparen door zelf aan de slag te gaan, zijn er technische aspecten, zoals het vermijden van koudebruggen en vochtproblemen, die professionele aandacht vereisen.

Bovendien is niet elk isolatiemateriaal dat in de winkel verkrijgbaar is, geschikt voor elke situatie. Denk bijvoorbeeld aan purschuim, dat ongeschikt is voor kruipruimtes. Professionele vloerisolatiebedrijven gebruiken geavanceerd isolatieschuim dat specifiek is ontworpen voor de vochtige omstandigheden in de kruipruimte en dat op lange termijn goed hecht aan de vloer.

Kortom, hoewel u uw eigen vloer kunt isoleren, is de expertise en ervaring van een professioneel bedrijf van onschatbare waarde. Zij kunnen de klus efficiënt en effectief uitvoeren, zodat u zeker weet dat uw isolatie correct is aangebracht en uw woning goed geïsoleerd is.

Als het gaat om de dikte van uw vloerisolatie, stelt u zich een gezellige deken voor – hoe dikker deze is, hoe warmer u het zult hebben! Het gaat echter niet alleen om het stapelen van lagen. Verschillende materialen hebben verschillende isolatiewaarden (RD), wat betekent dat ze beter isoleren, zelfs als ze dunner zijn.

Bijvoorbeeld, schuimisolatie heeft mogelijk minder dikte nodig in vergelijking met wol of dekens. De gewenste RD-waarde bepaalt meestal hoe dik uw isolatie moet zijn. Over het algemeen wordt voor optimale warmte en energie-efficiëntie een RD-waarde van 2,5 m²K/W of hoger aanbevolen voor vloerisolatie in woningen.

Dus u heeft geleerd over de potentiële besparingen met vloerisolatie, maar u vraagt zich waarschijnlijk af: welke isolatie biedt de meeste waarde?

Wel, het hangt grotendeels af van uw specifieke behoeften en omstandigheden. Als uw kruipruimte hoog genoeg is voor gemakkelijke toegang, is isolatieschuim een fantastische keuze vanwege de naadloze toepassing en veelzijdigheid. Als uw kruipruimte niet toegankelijk is of als u houten vloeren heeft, zijn ingeblazen parels of schelpen misschien meer geschikt.

Voor isolatie vanaf de bovenkant van de vloer zonder kruipruimte komt schuim opnieuw als winnaar naar voren.

Maakt vloerisolatie echt een verschil? Het antwoord is een volmondig ja.

Vloerisolatie biedt tal van voordelen die bijdragen aan niet alleen het comfort en de warmte van uw huis, maar ook aan de energie-efficiëntie en waarde ervan. Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Het zorgt voor beter warmtebehoud, waardoor de behoefte aan overmatig verwarmen wordt verminderd.
 • Het kan tot wel 7 kubieke meter aardgas per vierkante meter per jaar besparen.

Isolatie kan de RC-waarde van uw huis verbeteren, een indicator van warmteweerstand. Huizen met effectieve vloerisolatie krijgen betere energielabels, wat hun marktwaarde verhoogt.

In combinatie met vloerverwarming leidt het zelfs tot nog grotere energiebesparingen.

Dus investeren in vloerisolatie is zeker de moeite waard!

Het is als munten in een put gooien uit vervlogen tijden, met ongeveer 10% tot 20% van uw verwarmingsenergie die op die manier ontsnapt.

Maar hier is het goede nieuws: het isoleren van uw vloer vermindert dit warmteverlies aanzienlijk en houdt u het hele jaar door gezellig. Stel u voor dat u elke ochtend op een warm oppervlak stapt, in plaats van een koude!

Bovendien kan isolatie u jaarlijks tot €250 besparen op verwarmingskosten. De keuze om te isoleren is meer dan alleen een economische beslissing; het is een bewuste stap naar het creëren van een comfortabel nest voor uzelf en uw dierbaren.

Vloerverwarming zorgt voor directe warmte door warmte vanuit de vloer naar boven te stralen, waardoor u dat knusse gevoel krijgt van lopen op een warm oppervlak.

Aan de andere kant werkt vloerisolatie door te voorkomen dat koude lucht via uw vloeren naar binnen komt en warmteverlies tegen te gaan.

De twee systemen kunnen worden gecombineerd voor optimale resultaten; het isoleren van uw vloeren helpt vloerverwarming efficiënter te werken, omdat er minder warmte via de vloer ontsnapt.

Deze combinatie verbetert niet alleen de algehele warmte, maar vermindert ook het energieverbruik, wat bijdraagt aan milieuvriendelijkheid.

Wist u dat een goed geïsoleerde betonnen vloer tot wel 15% kan besparen op uw stookkosten? Dat is pas een knusse gedachte!

Maar hoe bereiken we deze behaaglijke sfeer? Door gebruik te maken van isolatieschuim zonder boren is het installatieproces snel en efficiënt. Deze methode zorgt voor een naadloze laag warmte, waardoor die huiselijke ambiance ontstaat waar we allemaal naar verlangen.

En met verminderde CO2-uitstoot is niet alleen uw huis comfortabeler, maar ook duurzamer.

Heeft u een houten vloer die meer aanvoelt als de Arctische toendra dan een gezellige woonkamer? Maakt u zich geen zorgen, isolatie van uw houten vloer is het antwoord waar u naar op zoek bent! Isolatie zorgt niet alleen voor warmere vloeren, maar verhoogt ook de energie-efficiëntie van uw huis.

U wilt kiezen voor damp-open isolatie voor houten vloeren om vochtproblemen te voorkomen. Het is een klus die u zelf kunt doen, maar wees voorzichtig – een verkeerde installatie kan problemen veroorzaken op de lange termijn. Als doe-het-zelven niet uw ding is, overweeg dan om een erkende isolatiespecialist in te huren. Zij zorgen ervoor dat alles goed wordt gedaan en kunnen zelfs lastige gebieden zoals kruipruimte luiken aanpakken.

Hier is een eenvoudige 4-stappen handleiding om erachter te komen:

 • Onderzoek de kruipruimte: Als uw huis een kruipruimte heeft, zoek dan naar tekenen van isolatie aan de onderkant van de vloer of aan de muren.
 • Kijk naar de bouwdatum: Over het algemeen hebben huizen die vóór 1978 zijn gebouwd minder kans op vloerisolatie.
 • Controleer het energielabel en de eigendomsgegevens: Huizen met betere energielabels hebben vaak goede isolatie. Deze informatie kan ook worden vermeld in uw eigendomsgegevens.
 • Huur een expert in: Bij twijfel kunt u het laten controleren door een professional van een gecertificeerd bedrijf zoals Isolatietechniek Brabant.

De isolatiewaarde van uw vloer meet de effectiviteit ervan in het tegenhouden van warmtetransfer, waardoor uw huis warm en gezellig blijft. Hogere waarden geven een betere thermische prestatie en energie-efficiëntie aan, wat betekent dat u meer comfort heeft en minder belasting op onze planeet.

Onthoud dat het kiezen van het juiste materiaal met een optimale R-waarde cruciaal is om optimaal te profiteren van vloerisolatie. Dus wanneer u een vorm van ‘vloerisolatie’ kiest, zorg er dan voor dat het zowel past bij uw comfortverwachtingen als uw verantwoordelijkheid voor het milieu.

Denkt u dat u pech heeft omdat uw huis geen kruipruimte heeft voor vloerisolatie? Nou, denk nog eens na.

Vloerisolatie zonder kruipruimte is inderdaad mogelijk! U kunt de vloer isoleren vanaf de bovenkant of zelfs vanaf de buitenkant met een goede planning. De beste methode hangt af van factoren zoals het type vloer en de hoogte ervan.

Voor betonnen vloeren kan schuimisolatie worden aangebracht zonder te hoeven boren. Als u houten vloeren heeft, wordt damp-open isolatie aanbevolen om vochtproblemen te voorkomen.

Onthoud dat deze taken precisie vereisen om complicaties in de toekomst te voorkomen. Dus waarom sluit u zich niet aan bij onze gemeenschap van huiseigenaren die dit succesvol hebben bereikt?

Benieuwd naar het beste moment voor vloerisolatie? Het ideale moment varieert, maar hier zijn enkele algemene richtlijnen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen:

 • Als uw huis vóór 1978 is gebouwd, is de kans groot dat het niet voldoende vloerisolatie heeft. Het investeren in vloerisolatie kan uw comfort en energie-efficiëntie aanzienlijk verbeteren.
 • Bent u van plan vloerverwarming te installeren? Vloerisolatie wordt dan sterk aanbevolen. Het helpt de warmte vast te houden, waardoor uw vloeren warm en uitnodigend blijven.
 • Ten slotte, als het lopen op koude vloeren tijdens de winter rillingen over uw rug bezorgt, kan het isoleren van uw vloeren een wereld van verschil maken.

Onthoud dat deze factoren alleen dienen als indicatoren – het is belangrijk om te overleggen met een expert zoals Isolatietechniek Brabant voor persoonlijk advies dat is afgestemd op uw unieke situatie.

Stelt u zich de rust voor in een huis waar voetstappen slechts gefluister zijn en gevallen voorwerpen niet klinken als donder – dat is de magie van geluiddempende vloerisolatie.

 

Met dit soort ‘vloerisolatie’ verbetert u niet alleen de thermische efficiëntie van uw huis, maar vermindert u ook geluidsoverdracht tussen verdiepingen. Vooral in appartementen met houten vloeren kan dit een wereld van verschil maken voor comfort en rust.

 

Het is belangrijk op te merken dat niet alle isolatietypes akoestische voordelen bieden. Dus bij het kiezen van uw materiaal moet u ook rekening houden met de dempende eigenschappen ervan, naast de thermische eigenschappen.

Is het niet geweldig om te bedenken dat het eenvoudig isoleren van uw vloeren aanzienlijk de energielabel van uw huis kan verhogen? Dat klopt, vloerisolatie houdt u niet alleen warm en gezellig, maar het verhoogt ook de waarde van uw huis.

Het draait allemaal om het verminderen van warmteverlies en het verhogen van de efficiëntie. Wanneer een huis goede isolatie heeft, is er minder energie nodig voor verwarming, wat resulteert in lagere CO2-uitstoot. Deze milieuvriendelijke stap kan het energielabel van uw huis verhogen van een F of G naar een hoger niveau zoals C of B.

Dit voegt verbeterde label waarde toe aan uw woning als u ooit besluit te verkopen. Vloerisolatie gaat dus niet alleen over comfort; het gaat ook over investeren in een betere toekomst voor uw nederige verblijfplaats!

Het is toevallig dat uw huis zowel betonnen als houten vloeren heeft! Voor de betonnen delen is schuimisolatie ideaal omdat er geen boren nodig zijn.

Voor uw houten vloeren wordt aanbevolen om vochtopen isolatie te gebruiken om vochtproblemen te voorkomen. Onthoud dat een correcte installatie essentieel is om toekomstige problemen te voorkomen.

Absoluut, vloerisolatie kan zeker helpen bij het verminderen van stof en allergenen in uw huis.

Door de kruipruimte onder uw vloeren af te dichten, beperken u het aantal stofdeeltjes, allergenen en zelfs ongedierte dat uw leefruimte binnen kan komen.

Dit zorgt voor een schonere binnen omgeving voor u en uw dierbaren.

Bovendien hebben bepaalde soorten isolatiemateriaal, zoals schuim, antimicrobiële eigenschappen die de groei van schimmel ontmoedigen.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?