PIF isolatie

PIF isolatie staat voor Polyisocyanuraat schuimisolatie. Het is een type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt om warmteverlies in gebouwen te verminderen.

PIF isolatie heeft uitstekende thermische eigenschappen en biedt een hoge mate van isolatie, waardoor het energieverbruik kan worden verminderd. Het wordt vaak gebruikt voor het isoleren van daken, muren en vloeren. PIF isolatie is een duurzaam materiaal en heeft een lange levensduur.

Onbeantwoorde vragen over PIF isolatie?

Wat is PIF isolatie

PIF isolatie is een thermisch isolatiemateriaal. Het bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussens daartussen. Deze unieke constructie zorgt ervoor dat PIF isolatie meer dan 90% van de warmte reflecteert, waardoor effectieve isolatie gedurende de hele levensduur van het huis wordt gegarandeerd. De isolatiewaarde van PIF isolatie is gecertificeerd door het ISSO kwaliteitscertificaat.

PIF isolatie is met name geschikt voor schuine daken in zowel bestaande als nieuwe gebouwen. De dikte van de isolatie hangt af van de specifieke rol die is geselecteerd, waarbij elke rol verschillende niveaus van isolatie biedt. Dit zorgt voor flexibiliteit bij het voldoen aan de isolatie-eisen van verschillende structuren.

Naast de thermische isolatie-eigenschappen biedt PIF isolatie ook andere voordelen. Het is zeer recyclebaar, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Bovendien helpt PIF isolatie door warmteoverdracht te verminderen om energiekosten te verlagen.

Voordelen van PIF isolatie

Voordeel Beschrijving Praktische Toepassing
Duurzaamheid Volledig recyclebaar en herbruikbaar Vermindert de ecologische voetafdruk
Hoge R-waarde Biedt hoge thermische weerstand Efficiëntere warmte-isolatie
Installatiegemak Eenvoudig te snijden en te installeren Bespaart tijd en arbeid
Hypoallergeen Vormt geen broedplaats voor ongedierte Verbetert de binnenluchtkwaliteit
Geluidsisolatie Absorbeert geluid, zorgt voor stillere binnenshuis Verhoogt het woongedeelte comfort
Deze voordelen maken PIF isolatie tot een uitstekende optie voor zowel nieuwbouw als renovaties.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

PIF-isolatie-resultaat-img

PIF isolatie: diverse toepassingen.

 • In de bouwsector: PIF isolatie kan worden gebruikt voor het isoleren van muren, vloeren en daken van gebouwen.
 • In de industrie: PIF isolatie kan worden gebruikt om leidingen, tanks en apparatuur te isoleren om energieverlies te verminderen.
 • In de automotive sector: PIF isolatie kan worden gebruikt om de thermische efficiëntie van voertuigen te verbeteren door het isoleren van motorcompartimenten, uitlaatsystemen en uitlaatpijpen.
 • In de scheepvaart: PIF isolatie kan worden gebruikt om de isolatieprestaties van schepen te verbeteren, bijvoorbeeld door het isoleren van scheepsmotoren en pijpleidingen.
 • In de luchtvaart: PIF isolatie kan worden gebruikt voor het isoleren van vliegtuigmotoren en het verminderen van geluidsoverlast in vliegtuigcabines.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. PIF isolatie kan op veel verschillende plaatsen worden toegepast, afhankelijk van de specifieke behoeften en vereisten van het project.

PIF dakisolatie

Overgang van het gebruik van PIF-isolatie in vloersystemen, wordt het gebruik ervan ook uitgebreid naar dakconstructies, waarbij specifiek wordt ingegaan op een belangrijke bron van warmtelekkage in gebouwen.

PIF-dakisolatie, met name de PIF isofast variant, is een thermische isolatiefolie die ook dient als afwerking. Het wordt direct bevestigd aan de houten balken van het dak, waardoor het gebouw snel comfortabeler wordt dankzij de directe temperatuurregeling. Dit resulteert in een warme zolder in de winter en een koele zolder in de zomer.

Het is vermeldenswaardig dat PIF IsoFast efficiënt kan worden toegepast op zolders, zelfs die met complexe ontwerpen, vanwege de geringe dikte en hoge isolatiewaarde, waardoor de installatietijd aanzienlijk wordt verminderd.

PIF_isolatie_materialen-img
Play Video

PIF vloerisolatie

PIF vloerisolatie is een efficiënte en duurzame oplossing om de isolatie van uw vloer te verbeteren. Ons team van experts installeert hoogwaardige isolatiematerialen om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te verhogen.

Met PIF vloerisolatie geniet u van een comfortabelere leefomgeving en bespaart u op uw energiekosten. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze vloerisolatie diensten.

Het aanbrengen van thermisch isolerende materialen, zoals isolatiefolie, op de vloeren van woongebouwen of commerciële gebouwen verbetert aanzienlijk de energie-efficiëntie en het thermisch comfort.

Power Isolatiefolie (PIF) is speciaal ontworpen voor gebruik in vloeren met minimale vochtigheid en een minimale hoogte van 50 cm. Voor houten vloeren is een hoogte van 45 cm voldoende. Echter, in omgevingen met een vochtgehalte van meer dan 20% wordt het gebruik van bodemisolatie met HR++ EPS-korrels aanbevolen.

Eigenschap PIF Vloerisolatie

Hier is een beknopte tabel die de eigenschappen en toepassing van PIF vloerisolatie samenvat:

 

EigenschapPIF Vloerisolatie
ToepassingDirect op houten balken onder de vloer of het plafond van de kruipruimte
GeschiktheidKruipruimtes met minimale vochtigheid en een hoogte van minimaal 50 cm
VochtgehalteGeschikt voor maximaal 20% vochtigheid
AlternatiefHR++ EPS-korrels voor meer dan 20% vochtigheid

Beste PIF isolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Wat is de prijs van PIF isolatie?

Gezien de kosten van thermische isolatiematerialen zou men kunnen betogen dat investeren in state-of-the-art power isolatiefolie (PIF) gelijk staat aan het verkrijgen van een kostbare edelsteen, gezien de uitzonderlijke prestaties in het verminderen van warmteoverdracht.

De financiële gevolgen van PIF-isolatie zijn afhankelijk van de dikte van het materiaal. Zo bedraagt de prijs per vierkante meter ISO60, inclusief btw, €14,63, terwijl de prijs voor ISO120 stijgt naar €25,87.

Deze prijzen mogen potentiële kopers echter niet afschrikken. De investering in PIF-isolatie wordt gerechtvaardigd door zijn hoge thermische weerstand, recyclebaarheid en levensduur, waardoor het op de lange termijn waar voor zijn geld biedt.

Bovendien versterkt de levenslange garantie op PIF-isolatie aanzienlijk de kosteneffectiviteit ervan.

Nadelen van PIF

Hoewel er veel voordelen zijn aan het gebruik van power insulation foil, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee moet worden gehouden.

 1. Opstellen en bijwerken van PIF is tijdrovend en arbeidsintensief, vereist gedetailleerde informatie.
 2. Onderhoud van PIF kan uitdagend zijn bij wijzigingen in product of regelgeving, vergt up-to-date houden en voldoen aan wettelijke vereisten.
 3. Delen van PIF met externe partijen kan problematisch zijn, toegang en correcte informatie garanderen.
 4. Beperkt gebruik van PIF tot specifieke sectoren of producten, niet verplicht voor alle bedrijven.
 5. PIF isolatie is relatief duurder dan andere isolatiematerialen zoals glasvezel of cellulose.
 6. Initiële installatiekosten van PIF zijn hoger vanwege gespecialiseerde installatie.

 

Al met al zijn er dus verschillende nadelen verbonden aan het gebruik van een PIF, maar het blijft een belangrijk instrument om de veiligheid en kwaliteit van producten te waarborgen.

Gecertificeerde PIF isolatie bedrijf

Bescherm uw huis tegen de kou en verbeter de energie-efficiëntie met Isolatietechniek Brabant, uw betrouwbare PIF isolatiekampioenen!

Als gecertificeerd bedrijf leveren we vakmanschap en topkwaliteit materialen die voldoen aan alle normen. Onze experts zijn bekend met alle PIF oplossingen, klaar om uw dak en vloeren aan te pakken.

Met meer dan 10 jaar ervaring en tevreden klanten, kiezen wij voor comfort en duurzaamheid. Maak nu de slimme keuze voor Isolatietechniek Brabant en geniet van een energiezuinig en comfortabel huis!

Veelgestelde vragen

PIF staat voor Polyisocyanuraat (PIR) schuim isolatie. In de context van gebouwisolatie staat de afkorting PIF voor power isolatie folie. Dit materiaal is uniek in zijn structuur en functionaliteit, bestaande uit talrijke lagen polyethyleen of aluminiumfolie met daartussen luchtkussens. Deze ontwerp bevordert een geleidelijke vermindering van de temperatuur per laag, waardoor thermische isolatie wordt geoptimaliseerd.

Kenmerk

Waarde

Samenstelling

Meerdere lagen aluminiumfolie met luchtkussens

Functie

Weerspiegelt warmte, vermindert temperatuur per laag

Toepassingen

Dak-, vloer- en gevelisolatie

Het PIF isolatiesysteem is niet alleen effectief in het reguleren van warmtestroom, maar draagt ook bij aan kostenbesparingen op energiegebied. Bovendien is de isolatiewaarde van PIF gegarandeerd gedurende de levensduur van het gebouw, geverifieerd door het ISSO kwaliteitscertificaat. Daarom is PIF een waardevolle optie op het gebied van gebouwisolatie.

Als het gaat om isolatie van gebouwen, vraagt men zich misschien af: is power isolatiefolie (PIF) de beste keuze, of is polyisocyanuraat (PIR) de betere optie? Om een eerlijke vergelijking te maken, moeten we meerdere factoren overwegen.

PIR isolatie heeft een hogere thermische weerstand (Rd-waarde) dan PIF, waardoor het efficiënter is in het voorkomen van warmteoverdracht.

Echter, PIF is milieuvriendelijker omdat het volledig recyclebaar is.

Bovendien is PIF bijzonder veelzijdig en geschikt voor het isoleren van daken, vloeren en gevels in nieuwe gebouwen. Deze eigenschappen maken het een optimale keuze voor degenen die milieu duurzaamheid prioriteren.

De thermische weerstand, ook wel de Rd-waarde genoemd, van isolatiefolie kan variëren afhankelijk van het gespecificeerde producttype. De Rd-waarde is een maat voor hoe effectief het isolatiemateriaal de warmtestroom vermindert.

PIF-isolatie, met zijn robuuste recyclebaarheidseigenschap, heeft een lagere milieubelasting in vergelijking met andere isolatietypen. Het is volledig herbruikbaar, waardoor afval op stortplaatsen en uitputting van hulpbronnen wordt verminderd, en draagt zo bij aan duurzame bouwpraktijken.

Ja, PIF-isolatie is geschikt voor gebruik in commerciële gebouwen. De eigenschappen ervan, zoals hoge thermische weerstand, duurzaamheid en recycleerbaarheid, maken het een effectieve oplossing voor diverse isolatiebehoeften in commerciële toepassingen.

Veiligheidsmaatregelen tijdens de installatie van PIF-isolatie omvatten het zorgen voor goede omstandigheden in de zolder, het repareren van eventuele gebreken in de dakconstructie, het handhaven van een vochtgehalte onder de 20 massa procent en het aanpakken van eventuele lekken vóór de installatie.

De prestatie van PIF-isolatie blijft consistent in de loop der tijd vanwege de robuuste samenstelling en unieke eigenschappen ervan. De isolatiewaarde is gegarandeerd gedurende de levensduur van het huis door de ISSO-kwaliteitscertificering.

Het recyclen van PIF-isolatie omvat het verzamelen, scheiden en verwerken van het materiaal. De isolatiefolie wordt gescheiden van de luchtkussens, die beide kunnen worden hergebruikt voor de productie van nieuwe isolatiematerialen.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?