Dakisolatie

Wist u dat maar liefst 30% van de warmte in uw huis ontsnapt via het dak? Daar komt ‘dakisolatie’ om de hoek kijken.

Zo verdient u uw investering na ongeveer 4 jaar terug. Met isolatie verhoogt u tevens de energiezuinigheid, en daarmee het energielabel, van uw woning. Dit is van directe invloed op uw woningwaarde.

Of u nu een plat of een hellend dak heeft, er zijn verschillende materialen en methoden voor zowel interne als externe isolatie. Van PIR tot PUR of PIF en zelfs minerale wol, u heeft talloze opties.

Maar maak u geen zorgen – het klinkt misschien intimiderend, maar met de juiste begeleiding en begrip van de bouwvoorschriften kunt u zowel de waarde van uw woning als de energie-efficiëntie verbeteren.

Laat uw dak isoleren door Isolatietechniek Brabant, daarbij bent u verzekerd van een vakkundig isolatiebedrijf.

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Waarom uw dak isoleren?

Stel u eens voor hoe comfortabel het is om een warm huis te hebben in de winter en een koel huis in de brandend hete zomermaanden – dat is wat goede isolatie biedt! Bovendien draagt het isoleren van uw dak bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen – u speelt een essentiële rol in de strijd tegen klimaatverandering terwijl u tegelijkertijd geld bespaart!

Bovendien kan dakisolatie ook bijdragen aan geluidsreductie. Het kan helpen om geluidsoverdracht van buiten naar binnen te verminderen, waardoor een rustigere en meer vredige leefomgeving ontstaat.

Ten slotte kan dakisolatie ook bijdragen aan de waarde van uw huis. Een goed geïsoleerd dak kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers en kan de verkoopwaarde van uw huis verhogen.

Wat kost dakisolatie per m²?

De kosten van dakisolatie kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt en de complexiteit van de installatie. Bijvoorbeeld, materialen zoals PIR- of XPS-platen kunnen variëren van €20-€50 per m² voor isolatie van een plat dak aan de buitenkant. Ondertussen kan dakisolatie met glaswol aan de binnenkant van een schuin dak iets goedkoper zijn, gemiddeld rond €15-€35 per m².

Dakisolatie kan u jaarlijks honderden euro’s besparen op energiekosten en uw ecologische voetafdruk verminderen. Het is ook een investering met financiële voordelen die tot 40 jaar meegaan. Bovendien kunnen geïsoleerde zolders effectiever worden gebruikt als extra leefruimte of opslagruimte.

Tevens is er in veel gevallen subsidie voor dakisolatie in 2023 beschikbaar. Voor meer informatie kunt u onze isolatie subsidie pagina doornemen.

Wilt u weten wat kosten zijn voor het isoleren van uw dak en/of spouwmuurisolatie? Plan dan een adviesgesprek in met onze isolatiespecialisten via het onderstaand formulier.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van Dakisolatie

  • Energie-efficiëntie: Door warmteverlies in de winter te verminderen en hitte in de zomer buiten te houden, resulteert dakisolatie in aanzienlijke energiebesparingen.

  • Comfort: Het zorgt voor een consistent binnenklimaat, verbeterend comfort door het vermijden van koude tocht of oververhitting.

  • Geluidsdemping: Het reduceert geluidsoverlast van buitenaf, zoals verkeers- of buitengeluiden.

  • Milieuvriendelijkheid: Door het verminderen van energieverbruik en broeikasgasuitstoot draagt dakisolatie bij aan een duurzamere levensstijl.

  • Waardevermeerdering: Het verhoogt de waarde van uw woning, een aantrekkelijk aspect voor potentiële kopers.

Dakisolatie besparing

Overweeg de aanzienlijke kostenbesparing op uw energierekeningen door het verminderen van warmteverlies via dakisolatie.

Deze slimme, kosteneffectieve keuze draagt bij aan energie-efficiëntie, duurzaamheid en een groenere toekomst door het verminderen van uw gasverbruik en broeikasgasemissies.

Tegelijkertijd geniet u van een stabiele binnentemperatuur. Daarnaast verhoogt optimale dakisolatie de waarde van uw woning, waardoor het niet alleen een besparing is voor nu, maar ook een investering voor de toekomst.

Wees deel van de energiebesparende beweging en maak een verschil in uw huis.

Dakisolatie-binnenzijde-img2

Subsidie voor dakisolatie in 2023

Met het oog op 2023 is het belangrijk om te weten dat er een kans bestaat dat u een subsidie kunt krijgen voor uw dakisolatieproject. De Nederlandse overheid begrijpt het belang van energiebesparende verbeteringen aan woningen en biedt subsidies aan via het ISDE-programma. Dit kan aanzienlijk uw eigen uitgaven verminderen.

Om in aanmerking te komen, moet u ten minste twee delen van uw huis binnen twaalf maanden isoleren. Dit kan het combineren van dakisolatie met wand- of vloerisolatie omvatten. De hoogte van de premie hangt ook af van het aantal vierkante meters dat geïsoleerd wordt.

Vergeet niet dat het gebruik van hoogwaardige materialen met superieure R-waarden niet alleen de energie-efficiëntie van uw huis verhoogt, maar u ook mogelijk in aanmerking kan laten komen voor meer genereuze subsidies.

Benieuwd of ook u subsidie kan aanvragen voor spouwmuurisolatie? Meer informatie over subsidie voor spouwmuurisolatie treft u hier: subsidiemogelijkheden spouwmuurisolatie.

Verschillende soorten dakisolatie

  • Glaswolisolatie: Dit is een populaire keuze vanwege de goede isolerende eigenschappen en de betaalbaarheid. Glaswol wordt gebruikt om de ruimte tussen de dakbalken op te vullen.
  • PIF isolatiefolie: Dit is een product wat wij gebruiken voor hellende daken. Het is zowel brandwerend als geluiddempend.
  • PIR/PUR isolatie: Polyisocyanuraat (PIR) en polyurethaan (PUR) isolatieplaten bieden uitstekende thermische isolatie. Ze worden vaak gebruikt bij nieuwbouwprojecten.
  • EPS isolatie: Geëxpandeerd polystyreen (EPS) isolatieplaten zijn lichtgewicht en hebben goede isolerende eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt bij renovaties.
  • Cellulose isolatie: Cellulose isolatie wordt gemaakt van gerecycled papier en wordt ingeblazen tussen de dakspanten. Het is een milieuvriendelijke optie.

Het kiezen van de juiste dakisolatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type dak, het budget en de gewenste isolatiewaarde. Het is belangrijk om advies in te winnen bij een professional om de beste optie voor uw situatie te bepalen.

Beste Dakisolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Dakisolatie binnenzijde

Laten we ons verdiepen in de wereld van het isoleren van uw dak van binnenuit, een slimme methode die niet alleen uw huis warm houdt, maar ook op de lange termijn veel energiekosten kan besparen! Daarnaast is een goede ventilatie cruciaal om vochtophoping en schimmelvorming te voorkomen.

U moet een isolatiemateriaal kiezen – opties zijn onder andere PUR, PIF, PIR, XPS, EPS, glaswol of steenwol. Ondertussen profiteren hellende daken vaak van steen- of glaswol.

Dakisolatie buitenzijde

De voordelen van het isoleren van uw dak aan de buitenkant – een methode die niet alleen effectief is, maar ook aanzienlijk de uitstraling van uw huis kan verbeteren.

Externe isolatie, zowel op een hellend als een plat dak, biedt een uitzonderlijke thermische prestatie terwijl de interne ruimte van uw huis behouden blijft. Voor hellende daken worden meestal PIR- of renovatieplaten gebruikt. Platte daken profiteren van PIR-, XPS- of EPS-platen die uitstekende warmteweerstand bieden. Vergeet niet om een dampremmende laag toe te voegen om vochtschade te voorkomen.

Dakisolatie-binnenzijde-img

Gecertificeerde dakisolatie bedrijf

Zoekt u naar een betrouwbaar dakisolatiebedrijf? Bij Isolatietechniek Brabant vindt u de expertise en kwaliteit die u nodig heeft. Wij zijn vooraanstaande specialisten, toegewijd aan het verbeteren van uw woningcomfort en energie-efficiëntie met materialen en vakmanschap die voldoen aan de hoogste industriestandaarden.

Onze ervaren professionals zijn bekwaam in diverse dakisolatietechnieken en kunnen moeiteloos de meest complexe dakstructuren en isolatieproblemen beheren. Daarnaast beschikken we over de expertise om eventuele vochtproblemen te verhelpen.

Als lid van de gemeenschap die comfort en duurzaamheid prioriteert, garanderen we bij Isolatietechniek Brabant kwalitatieve service en klanttevredenheid.

Met meer dan een decennium ervaring in de isolatiesector, en als een gerenommeerd familiebedrijf gevestigd in Made (nabij Breda) in Noord-Brabant, voeren we dakisolatie uit in regio’s zoals Noord-Brabant, Utrecht, Zeeland, Zuid-Holland, Gelderland en Limburg.

Vertrouw op Isolatietechniek Brabant, uw dakisolatiespecialisten die een comfortabel en energie-efficiënt huis garanderen. Maak vandaag nog de slimme keuze!

Beste dakisolatie voor plat dak en hellend dak

Bij het kiezen van de beste dakisolatie voor uw platte of hellende dak, wilt u rekening houden met factoren zoals warmteverlies, materiaalsoorten zoals PUR of PIF, en of u van binnenuit of van buitenaf isoleert.

Voor platte daken kan het gebruik van PIR-isolatieplaten aan de buitenkant helpen om warmte vast te houden en energie-efficiëntie te bevorderen. Aan de andere kant zijn materialen zoals PUR, PIF of glaswol uitstekende keuzes voor interne isolatie bij een hellend dak.

Goede ventilatie is cruciaal, ongeacht het type dak dat u heeft, om vochtophoping en schimmelvorming te voorkomen. Met effectieve isolatie blijft uw huis niet alleen het hele jaar door gezellig, maar bespaart u ook aanzienlijk op energierekeningen.

Het is altijd raadzaam om een professionele isolatiespecialist te raadplegen om de beste isolatieoplossing voor uw specifieke daktype en omstandigheden te bepalen.

Voel u vrij om een expert zoals Isolatietechniek Brabant te raadplegen voor persoonlijk en vrijblijvend advies.

De R-waarde van dakisolatie.

Heeft u zich ooit afgevraagd welke waarde uw dakisolatie moet hebben? U bent niet de enige. Dit is een belangrijke vraag als u streeft naar het optimaliseren van energiebesparing en het creëren van een gezellige thuisomgeving.

De sleutel ligt in het begrijpen van de Rc-waarde van isolatie, die de weerstand tegen warmteoverdracht meet.

Volgens de bouwvoorschriften is de minimale Rc-waarde voor nieuwe dakisolaties verhoogd naar 2,1 m²K/W, terwijl voor renovaties het op 1,3 m²K/W staat. Dit zijn echter slechts minimumwaarden en hogere waarden kunnen beter comfort en efficiëntie bieden.

Het behalen van een hoge Rc-waarde gaat niet alleen om het toevoegen van meer materiaal, maar ook om het kiezen van effectieve opties zoals PUR of PIF.

Bus-Vloerisolatie

Dakisolatie materialen

Dakisolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Veelgestelde vragen

Dakisolatie verwijst naar het proces van het isoleren van het dak van een gebouw om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te verbeteren. Het omvat het installeren van isolatiemateriaal op zolders, tussen dakspanten of onder het dakoppervlak om de warmteoverdracht van binnen naar buiten te verminderen. Dakisolatie helpt om de temperatuur in het gebouw te reguleren, energiekosten te verlagen en het comfortniveau te verbeteren.

Het houdt in dat u materialen zoals PIR of steenwol aanbrengt op het interieur of exterieur van uw dak. Voor platte daken kunt u PIR, XPS of EPS-platen gebruiken voor buitenisolatie en minerale wol voor binnen. Als u een schuin dak heeft, overweeg dan het gebruik van PIR-renovatieplaten aan de buitenkant en glaswol aan de binnenkant.

Ja, isolatie kan gevolgen hebben voor de ventilatie in uw huis. Bij het isoleren van uw huis wordt de luchtdichtheid verbeterd, wat betekent dat er minder lucht van buiten naar binnen kan komen en vice versa. Dit kan leiden tot een verminderde natuurlijke ventilatie. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatiemogelijkheden, zoals het installeren van ventilatieroosters of een mechanisch ventilatiesysteem, om een gezonde luchtkwaliteit te behouden.

Plat dak isolatie vereist een specifieke benadering. Er zijn drie primaire methoden voor de isolatie van een plat dak: het warm dak, het omgekeerd dak, en het koud dak, elk met hun specifieke voordelen en nadelen.

Warm Dak: De isolatie wordt aan de buitenzijde van de dakconstructie aangebracht, met inbegrip van constructiematerialen in de isolatieschil. Veelgebruikte materialen zijn XPS-, PUR-, PIR- en EPS-platen. De kosten liggen tussen de €70 – €100 per m².

Omgekeerd Dak: Isolatie wordt bovenop de bestaande dakbedekking gelegd, meestal bij daken die vaak belopen worden. Hierbij wordt meestal gekozen voor XPS-platen. Kosten liggen tussen de €45 – €50 per m².

Koud Dak: De isolatie wordt aan de binnenzijde van de dakconstructie aangebracht, waardoor de draagconstructie niet in de isolatieschil is opgenomen. Veelgebruikte materialen zijn minerale wol en isolatieplaten. Kosten variëren tussen €25 – €40 per m².

De keuze voor de juiste isolatiemethode hangt af van de bestaande constructie en specifieke situatie. Het warm-dak-principe is meestal de voorkeursmethode. Het omgekeerd dak kan overwogen worden als de huidige dakbedekking nog in goede staat is, terwijl de koud dak methode minder aangeraden wordt. Schakel een vakman in voor deskundig advies.

Hellend dak isolatie is essentieel voor energiebesparing en het creëren van een aangenaam binnenklimaat. Twee methoden bestaan: isolatie van binnenuit of van buitenaf, elk met zijn eigen kosten, voordelen en geschikte materialen.

Van binnenuit isoleren is doorgaans goedkoper en biedt goede geluidsisolatie, terwijl buitenisolatie optimaal is voor een volledige dakrenovatie zonder ruimteverlies. Kosten variëren van 20 tot 60 euro per m². Naast energiebesparing verhoogt isolatie de woningwaarde, voorkomt vochtproblemen en vermindert de CO2-uitstoot.

Het kiezen van het juiste isolatiemateriaal hangt af van het project, en zowel het onderdak als het dampscherm spelen cruciale rollen bij de installatie. Afwerkingsopties omvatten gipsplaat, kant-en-klaar systemen of houten of kunststof panelen. Deskundig advies is aanbevolen voor een optimale aanpak.

Minerale wol, dat zowel glaswol als steenwol omvat, is een populaire keuze voor de binnen isolatie van schuine daken vanwege de effectieve thermische eigenschappen en betaalbaarheid.

Dit materiaal biedt u grote waarde door warmteverlies te verminderen en uw huis energiezuiniger te maken. Het is een uitstekende isolator omdat het lucht tussen zijn vezels vasthoudt, waardoor een barrière ontstaat tegen kou en hitte.

Bovendien is minerale wol eenvoudig te installeren en vermindert het uw energierekeningen aanzienlijk. Het is ook brandbestendig, wat een extra laag veiligheid aan uw huis toevoegt.

Dit type isolatie, ook wel synthetische isolatie genoemd, wordt meestal gemaakt van materialen zoals polystyreen of polyurethaan. Het is lichtgewicht maar sterk, waardoor het gemakkelijk te hanteren en te installeren is. Deze platen zijn zeer bestand tegen warmteoverdracht, waardoor uw huis koeler blijft in de zomer en warmer in de winter – wat de energie-efficiëntie aanzienlijk verbetert.

Kunststof isolatie kan extreme omstandigheden doorstaan zonder zijn isolerende eigenschappen te verliezen, waardoor het een ideale keuze is voor langdurig gebruik. Ongeacht het type dak dat u heeft, past deze aanpasbare oplossing perfect bij uw behoeften.

Ecologische isolatie is een duurzame manier om gebouwen te isoleren. Het maakt gebruik van natuurlijke materialen en technieken om warmteverlies te verminderen en energie-efficiëntie te verbeteren.

Deze isolatiemethode is milieuvriendelijk omdat het geen schadelijke chemicaliën bevat en weinig energie vereist tijdens de productie. Het kan worden gemaakt van gerecyclede materialen zoals cellulose, hennep, vlas of schapenwol. Ecologische isolatie kan helpen om de ecologische voetafdruk van gebouwen te verkleinen en bij te dragen aan een duurzamere samenleving.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?