Raam isolatie coating

Raamisolatie is een cruciaal aspect van energie-efficiëntie in gebouwen. Het omvat het aanbrengen van isolatiematerialen zoals Easy Coat Window Coat op ramen om warmteoverdracht te verminderen, temperatuurregulering te verbeteren en uiteindelijk energieverbruik voor verwarming en koeling te verminderen.

Dit proces verbetert de thermische weerstand van ramen, wat leidt tot een geschatte verbetering van 20-40%. Isolatie kan worden bereikt door het aanbrengen van een coating met lage emissiviteit die warmte terug in de kamer reflecteert en schadelijke UV-stralen blokkeert.

De effectiviteit van raamisolatie wordt vaak gemeten met behulp van U-waarden; hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolerende eigenschappen. Daarom draagt investeren in hoogwaardige raamisolatie aanzienlijk bij aan het behalen van duurzaamheidsdoelen en het verbeteren van het comfort binnenshuis.

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Waarom zou u uw ramen isoleren?

Er zijn verschillende redenen waarom het isoleren van ramen en deuren belangrijk is. Ten eerste helpt isolatie bij het verminderen van warmteverlies in de winter en het binnendringen van warmte in de zomer, waardoor u energie kunt besparen en uw energierekening kunt verlagen.

Daarnaast kan isolatie ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen, waardoor u een comfortabelere en rustigere leefomgeving hebt.

Naast thermische voordelen bieden geïsoleerde ramen ook aanzienlijke UV-bescherming die interieurmeubels beschermt tegen mogelijke schade door blootstelling aan schadelijke stralen.

Door de thermische weerstand van bestaande ramen te verbeteren met behulp van producten zoals Easy Coat Window Coat, kunnen huiseigenaren bijdragen aan wereldwijde duurzaamheidsinspanningen terwijl ze financiële voordelen behalen door energiebesparing.

Wat kost Raam isolatie coating

De kosten van raamisolatie variëren afhankelijk van het type isolatiemethode dat wordt gebruikt, de U-waarde van de ramen en het materiaal waaruit de raamkozijnen zijn gemaakt.

PVC-ramen met een U-waarde variërend van 1,2 tot 0,78 W/m²K vallen binnen een prijsklasse van €200 – €400 per m².

Houten ramen bieden een superieure isolatie met een U-waarde tussen 0,8 en 0,63 W/m²K, maar zijn duurder met prijzen variërend van €300 – €500 per m².

Aluminium- en stalen ramen hebben hogere U-waarden, te beginnen bij 1,5 W/m²K, wat wijst op minder efficiënte isolatie-eigenschappen. Toch vragen ze hoge prijzen vanwege esthetische voordelen, duurzaamheid of architectonische eisen, variërend van €600 – €800 en €1000 – €1200 per m² respectievelijk.

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van Raam isolatie coating

 • Verbeterd de energieprestatie
 • Verhoogt de energie-efficiëntie
 • Vermindering van schittering in ruiten
 • Zorgt voor UV-bescherming
 • Verminderd de hoeveelheid warmte die door een raam wordt overgedragen
 • Helpt de energiekosten voor verwarming en koeling van een gebouw te verlagen
 • Lage emissiviteit (low-e)
 • Reflecteert warmte terug in een ruimte
 • Zonwerend
 • Verbeterd comfort en de bruikbaarheid van een ruimte
 • Vermindert verblinding
 • Helpt vervaging en schade aan meubels, tapijten en andere huishoudelijke artikelen te voorkomen

Populaire raam isolatie: Easy Coating

Het kiezen voor Easy Coat Window Coating kan de energie-efficiëntie van elk huis of gebouw aanzienlijk verbeteren. Dit komt door de uitzonderlijke warmte-reflecterende eigenschappen en het vermogen om schadelijke UV- en infraroodlicht te blokkeren.

De lage emissiviteit van de coating draagt aanzienlijk bij aan het verminderen van condensatie en schimmelgroei, waardoor het algehele woongemak verbetert.

De coating functioneert door warmte terug te reflecteren in een kamer, waardoor warmteverlies via ramen wordt geminimaliseerd. Het dient ook als een effectief alternatief voor het vervangen van ramen, met een aanzienlijke verbetering van de thermische weerstand van 20-40%.

Bovendien draagt deze kosteneffectieve oplossing bij aan het behalen van energie-efficiëntiedoelen en -regelgeving. Het draagt ook bij aan duurzaamheid door het verminderen van de ecologische voetafdruk door energiebesparing.

raam-isolatie-Thermo-Easy-Coat-img

Heeft raamfolie zin?

Ja, raamfolie heeft zeker zin. Het biedt verschillende voordelen, zoals het verminderen van inkijk, het filteren van schadelijke UV-stralen en het verminderen van de warmteoverdracht. Raamfolie kan ook helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw en het verminderen van de kosten voor airconditioning. Daarnaast kan het ook dienen als decoratieve toevoeging aan ramen en privacy bieden.

Gezien de voordelen en potentiële energiebesparingen zou men zich kunnen afvragen: maakt raamfolie werkelijk een significant verschil bij het isoleren van ramen?

Het antwoord ligt in het begrijpen van de specificaties ervan. Hoewel folie voor het raamkozijn betaalbaarder is en gemakkelijker aan te brengen dan folie voor het glas, biedt het minder isolatie en heeft het een kortere levensduur.

Een belangrijke factor om rekening mee te houden bij de aanschaf van raamfolie is de U-waarde (Ug), die warmteverlies aangeeft; lagere waarden duiden op betere isolatie.

Een andere belangrijke metriek is de zontoetredingsfactor (g-factor); hogere waarden betekenen meer zonnewarmte die binnendringt en dus verwarming binnenshuis.

Door het juiste gebruik van geschikte raamfolies kan de isolatie aanzienlijk worden verbeterd, vooral voor enkelglas ramen, waardoor ze een effectief hulpmiddel zijn om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Wat is de beste raam isolatie

De beste isolatie voor ramen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type raam en de specifieke behoeften van de woning. Er zijn echter verschillende opties die als effectief worden beschouwd.

Een van de meest populaire vormen van isolatie voor ramen is dubbel glas. Dit bestaat uit twee glaspanelen met een isolerende laag ertussen, wat zorgt voor een betere warmte- en geluidsisolatie.

Een andere optie is driedubbel glas, dat een extra glaspaneel bevat en nog betere isolerende eigenschappen biedt. Dit kan vooral gunstig zijn voor woningen in koudere klimaten.

Daarnaast kan het aanbrengen van raamfolie ook helpen om de isolatie te verbeteren. Een populaire keuze is Easy coating, een dunne transparante folie die op het glas wordt aangebracht. Het heeft verschillende voordelen, waaronder het verminderen van warmteverlies in de winter en het tegenhouden van schadelijke UV-stralen.

Easy coating biedt ook geluidsisolatie, waardoor het geluid van buitenaf wordt verminderd. Bovendien kan het de veiligheid van ramen verbeteren, omdat het glas minder snel zal breken bij een impact.

Kortom, de keuze voor de beste isolatie voor ramen hangt af van de specifieke behoeften van de woning en de voorkeuren van de bewoners. Easy coating is echter een veelgekozen optie vanwege de vele voordelen die het biedt.

Beste Raam isolatie coating bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Hoe weet u of uw raam of deur isolatie nodig heeft?

Het beoordelen van de isolatiebehoeften van uw deuren en ramen is cruciaal voor het behoud van een energiezuinige en comfortabele woonomgeving. Controleer op oudere kozijnen en enkel glas, die bekend staan om hun slechte isolatie-eigenschappen.

Tochtige gebieden moeten snel worden aangepakt, aangezien de instroom van koude lucht continu verwarmen noodzakelijk maakt, wat resulteert in een verhoogd energieverbruik. Kozijnen die vóór 1995 zijn geïnstalleerd, voldoen mogelijk niet aan de huidige isolatienormen; zelfs dubbele beglazing uit die tijd kan onvoldoende zijn in vergelijking met hedendaagse hoogrendementsglasopties.

Overmatig extern geluid kan ook duiden op onvoldoende isolatie van ramen of deuren. Simpele tests met een brandende kaars of een stuk papier kunnen openingen in het kozijn identificeren die moeten worden afgedicht of voorzien van tochtstrips om de isolatie-effectiviteit aanzienlijk te verbeteren.

raam-isolatie-isolatietechniek-brabant-img

Hoeveel bespaart u met raamisolatie?

Specifiek biedt de Easy Coat Window Coat een uitstekende thermische weerstand, wat leidt tot een verbetering van 20-40% in energie-efficiëntie. Dit resulteert direct in tastbare besparingen op verwarmings- en koelingsrekeningen. Bovendien verlengt het de levensduur van bestaande ramen, waardoor vervangingskosten worden verminderd.

Verbetering energie-efficiëntie

Potentiële besparingen

20%

Verlaagde jaarlijkse verwarmings-/koelingskosten tot €160 met traditioneel dubbel glas

30%

Tot €270 aan jaarlijkse besparingen met HR+ glas

40%

Maximale besparingen van ongeveer €320 per jaar met HR+++ glas

Daarom is investeren in raamisolatie zowel een milieuvriendelijke als kosteneffectieve strategie voor duurzaam wonen.

Er zijn verschillende manieren om uw ramen te isoleren:

Bepaalde technieken, zoals het aanbrengen van Easy Coating, bieden verbeterde isolatie, UV-bescherming en energie-efficiëntie zonder dat het nodig is om de ramen te vervangen.

 • Easy Coat Window Coating: energie-efficiënt, warmte-reflecterend, kostenbesparend. Vermindert condensatie en verbetert woongemak. Duurzaam en milieuvriendelijk.
 • Dubbel glas: Het vervangen van enkel glas door dubbel glas is een effectieve manier om warmteverlies te verminderen. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten met een isolerende lucht- of gaslaag ertussen.
 • Tochtstrips: Het plaatsen van tochtstrips rondom uw ramen kan helpen om tocht te verminderen. Dit vermindert warmteverlies en houdt koude lucht buiten.
 • Raamfolie: Het aanbrengen van isolerende raamfolie op uw ramen kan de isolatiewaarde verbeteren. Deze folie helpt warmte binnen te houden en kou buiten te houden.
 • Rolluiken of luiken: Het installeren van rolluiken of luiken aan de buitenkant van uw ramen kan helpen om warmteverlies te verminderen en tevens uw privacy en veiligheid te verbeteren.
 • Gordijnen en zonwering: Het gebruik van dikke gordijnen of zonwering kan helpen om warmte binnen te houden en de kou buiten te houden. Zorg ervoor dat ze goed aansluiten op het raam om tocht te voorkomen.

Raam isolatie is van groot belang voor de binnenkant en buitenkant van uw ramen

De belangrijkheid van raamisolatie, zowel voor de binnenkant als de buitenkant, met Easy Coat kan niet genoeg benadrukt worden. Dit product biedt verbeterde energie-efficiëntie, verhoogd comfort en aanzienlijke kostenbesparingen.

Easy Coat biedt superieure UV-bescherming en vermindert warmtetransfer door het reflecteren van warmte terug in de kamer. De low-e functie zorgt voor maximale isolatie-effectiviteit, terwijl het vermogen om schadelijke stralen te blokkeren helpt bij het behouden van een gezonde binnenomgeving.

Daarnaast verlaagt Easy Coat de energieverbruikskosten voor verwarmings- en koelsystemen. Het maakt duurzame bouwpraktijken mogelijk door de levensduur van bestaande ramen te verlengen zonder vervanging.

Bovendien minimaliseert het snelle installatieproces van Easy Coat verstoring en ongemak.

Het overwegen van Easy Coat voor raamisolatie is een verstandige investering in de richting van een energiezuinige toekomst.

raam-isolatie-coating-aanbrengen

Raam isolatie coating materialen

Raam isolatie is mogelijk met verschillende isolatiematerialen. Lees meer over de mogelijkheden of laat u adviseren door de adviseurs van Isolatietechniek Brabant.

Veelgestelde vragen

Specifieke toepassingen van raamisolatie zijn onder andere het verminderen van warmteverlies in de winter, het verminderen van warmtetoetreding in de zomer, het verminderen van geluidsoverlast, het verbeteren van de energie-efficiëntie van een gebouw en het creëren van een comfortabelere binnenomgeving.

Raamisolatie kan worden toegepast in zowel woningen als commerciële gebouwen. Het kan worden geïnstalleerd op bestaande ramen of worden ingebouwd in nieuwe ramen tijdens de bouw of renovatie van een gebouw.

Voor huiseigenaren die de verzengende hitte van de zomer willen bestrijden, biedt de Easy Coat Window Coat een praktische oplossing omdat het de isolatie van ramen tegen warmte verbetert, waardoor een comfortabelere en koelere binnenomgeving ontstaat.

De coating heeft eigenschappen met een lage emissiviteit die warmte terug de kamer in reflecteren, terwijl schadelijk UV- en infraroodlicht worden geblokkeerd. Dit resulteert in een vermindering van warmteoverdracht door ramen en vermindert schittering.

Bovendien kan het worden aangebracht op alle soorten ramen zonder vervanging nodig te hebben, waardoor het een economische keuze is voor een verbetering van de thermische weerstand met 20-40%.

Met zijn energiebesparende functies en vermogen om de ecologische voetafdruk te verminderen, is Easy Coat inderdaad een effectief instrument voor hoogwaardige raamupgrades.

Naarmate de kou van de winter begint door te dringen, komt de Easy Coat Window Coat tevoorschijn als een betrouwbare bondgenoot bij het beschermen van uw huis tegen koude tocht en ijzige lucht. Dit innovatieve product verbetert de isolatie en temperatuurregeling door warmte terug te kaatsen naar de kamer, waardoor een comfortabele leefomgeving behouden blijft.

Door de lage-e technologie vermindert het warmteverlies via ramen, waardoor de energie-efficiëntie wordt verhoogd en de verwarmingskosten worden verlaagd. Bovendien blokkeert het koude lucht en vermindert het condensatie op ramen, wat vaak leidt tot schimmelgroei.

Door een verbetering van 20-40% in thermische weerstand te bieden, bestrijdt Easy Coat effectief de strengheid van de winter. Het kan gemakkelijk worden aangebracht zonder het vervangen van ramen, waardoor het een kosteneffectieve oplossing biedt voor huizen die bescherming zoeken tegen koud weer.

Het afschermen van uw huis tegen het lawaai van buitenaf met behulp van Easy Coat Window Coat kan net zo transformerend zijn als het veranderen van een drukke markt in een serene oase.

Deze coating biedt een effectieve akoestische barrière en vermindert aanzienlijk het geluid dat via ramen wordt overgebracht.

Het is vooral gunstig in gebieden die blootgesteld zijn aan verkeers-, spoorweg- of vliegtuiglawaai. In combinatie met andere geluidsisolerende maatregelen zoals het dichten van kieren en het installeren van tochtstrips, kan de vermindering van geluidsoverlast aanzienlijk zijn.

Maatregelen voor geluidsisolatie

Voor- en nadelen

Kieren en gaten dichten

Makkelijk, effectief, geen nadelen gevonden

Tochtstrips installeren

Simpele oplossing, geen nadelen gevonden

Geluidswerende gordijnen ophangen

Matige geluidsvermindering

Overweeg professionele installatie voor optimale resultaten en maximale rust.

Het gebruik van Easy Coat Window Coat biedt een effectieve oplossing om huizen te beschermen tegen intense zonnestralen en hitte, waardoor het binnencomfort en de energie-efficiëntie tijdens hete zomermaanden worden verbeterd.

Deze technologisch geavanceerde coating biedt verschillende belangrijke voordelen voor huiseigenaren:

 • UV-bescherming: De coating blokkeert tot 99% van schadelijke UV-stralen, waardoor interieurmeubels worden beschermd tegen vervaging en schade door de zon.
 • Snelle installatie: Als een retrofit-oplossing kan de Easy Coat Window Coat professioneel worden aangebracht zonder dat er ramen vervangen hoeven te worden, waardoor de verstoring tot een minimum wordt beperkt.

Isolerende raamfolie is een steeds meer erkende oplossing in de zoektocht naar energie-efficiëntie en thermisch comfort. Dit roept de behoefte op om de effectiviteit en voordelen ervan te onderzoeken.

Belangrijke vragen rijzen, zoals of raamfolie echt een verschil maakt en hoe goed het presteert in vergelijking met traditionele isolatiemethoden.

Isolerend raamfolie werkt zeer goed om warmteverlies te verminderen. Het kan helpen om de temperatuur in huis te reguleren en energie te besparen. Daarnaast kan het ook helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen. Het is een kosteneffectieve oplossing om de isolatie van ramen te verbeteren.

Het evalueren van de effectiviteit van isolerende raamfolie vereist begrip van de belangrijkste eigenschappen en hun impact op energie-efficiëntie en comfort. Dit type folie biedt verbeterde isolatiecapaciteit voor enkel- en dubbelglasramen door ze om te vormen tot hoogrendements-equivalenten (HR), met als resultaat betere warmtebehoud en verminderd gasverbruik.

De prestatie wordt bepaald door factoren zoals de U-waarde (Ug), die thermische geleidbaarheid vertegenwoordigt, en de zontoetredingsfactor (g-factor), die zonnewarmtepenetratie aangeeft. Folies met een Ug-waarde lager dan 3,8 W/m2K voor enkelglasramen of lager, samen met een g-factor van 0,5 of hoger, worden als meest effectief beschouwd.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel raamfolie helpt bij isolatie, HR++ of driedubbel glas het overtreffen op het gebied van energiebesparing.

Deze techniek houdt in dat er een extra raampaneel van glas of helder acryl binnen een bestaand raamkozijn wordt geïnstalleerd, waardoor er een dubbel glaseffect ontstaat. Dit creëert in feite een isolerende luchtlaag tussen de twee ruiten, wat de warmteoverdracht aanzienlijk vermindert en de thermische weerstand effectief verbetert.

Het installatieproces is over het algemeen eenvoudig en minder ingrijpend dan het vervangen van hele ramen. Bovendien behoudt het de esthetische aantrekkingskracht van oorspronkelijke ramen, waardoor het ideaal is voor historische gebouwen of structuren die onderhevig zijn aan behoudsvoorschriften.

Bovendien dempt secundaire beglazing effectief het geluid van buiten, waardoor het binnencomfort wordt verbeterd, niet alleen op het gebied van energie-efficiëntie.

Deze methode omvat twee lagen glas met een ruimte ertussen, gevuld met lucht of inert gas, om warmteoverdracht te verminderen.

 • Dubbel glas verbetert aanzienlijk de thermische weerstand, wat bijdraagt aan een grotere energie-efficiëntie.
 • Ze bieden aanzienlijke verminderingen in energieverbruik voor verwarming en koeling.
 • Het plaatsen van deze ramen kan leiden tot lagere energierekeningen op de lange termijn.
 • Hun installatie helpt bij het voldoen aan energie-efficiëntieregels en ondersteunt meer duurzame bouwpraktijken.
 • Naast hun praktische voordelen verbeteren dubbelglasramen ook het comfort in huis door tocht te verminderen en een betere temperatuurregeling te bieden.

Op deze manier biedt dubbelglas zowel kosteneffectieve als milieuvriendelijke oplossingen voor raamisolatie.

Het afdichten van kieren met kit, vaak aangeduid als ‘naden dichten met kit’, is de ongeprezen held op het gebied van raamisolatie. Het voorkomt effectief ongewenste tocht en warmteverlies. Deze methode zorgt ervoor dat de thermische envelop van een raam intact blijft door lege ruimtes tussen het frame en de muur op te vullen, wat de energie-efficiëntie verbetert.

Voordelen

Nadelen

Toepassing

Economische oplossing

Vereist regelmatig onderhoud

Kan zelf worden aangebracht

Verbetert de isolatieprestaties

Niet volledig permanent

Professionele hulp wordt aanbevolen voor grote projecten

Voorkomt tocht en warmteverlies

Past mogelijk niet bij alle esthetische voorkeuren

Geschikt voor verschillende soorten ramen

Dit proces is dus eenvoudig in gebruik, maar essentieel om optimale binnentemperaturen te behouden en bij te dragen aan de algemene energiebesparende doelen.

In de zoektocht naar superieure energie-efficiëntie is het gebruik van tochtstrips en afdichtingsstrips om kieren in ramen af te dichten een krachtige oplossing gebleken die betaalbaarheid en effectiviteit combineert. Deze strategie helpt bij het minimaliseren van luchtlekkage, waardoor het thermisch comfort wordt verbeterd en het energieverbruik wordt verminderd.

 • Tochtstrips zorgen voor een strakke afdichting tussen bewegende delen van een raam, waardoor tocht wordt geblokkeerd.
 • Afdichtingsstrips worden aangebracht op vaste onderdelen van ramen en helpen bij het voorkomen van luchtinfiltratie.

 

Zowel tochtstrips als afdichtingsstrips zijn verkrijgbaar in diverse materialen zoals vinyl, rubber en schuimtape, waardoor ze flexibel kunnen worden toegepast voor specifieke behoeften.

Ze dragen bij aan het behoud van een constante binnentemperatuur door ongewenst warmteverlies of -winst via kieren in ramen te voorkomen.

Na verloop van tijd kunnen deze goedkope oplossingen aanzienlijke besparingen opleveren op verwarmings- en koelingskosten.

Het gebruik van raambekleding kan aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie van een woning door een extra isolatielaag te bieden. Raambekleding helpt bij het reguleren van warmtetransport en zorgt het hele jaar door voor comfortabele binnentemperaturen.

Bovendien bieden bepaalde soorten raambekleding UV-bescherming, waardoor het interieurmeubilair beschermd wordt tegen schade door de zon. Het is belangrijk om raambekleding te kiezen die niet alleen esthetisch, maar ook functioneel aansluit bij specifieke isolatievereisten voor optimale resultaten.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?