Spouwmuurisolatie nadelen

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Spouwmuurisolatie-parels-korrels-img

Direct naar

Naast de vele voordelen heeft spouwmuurisolatie in sommige situaties ook een aantal nadelen. De nadelen van spouwmuurisolatie is een bekend vraag, waar Isolatietechniek Brabant u graag in adviseert.

Afhankelijk van de situatie, kan spouwmuurisolatie de volgende nadelen hebben:

  • Soms is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Hiervoor is het van belang dat uw woning geïnspecteerd wordt door een deskundige. Er zijn bijvoorbeeld een aantal steensoorten ongeschikt voor spouwmuurisolatie, zoals MBI of geglazuurde stenen. Bij spouwmuurisolatie kan bij deze steensoorten bij vorst schade ontstaan aan de muur.
  • Als er een verflaag op de muur aangebracht is, dan dient de dampdoorlatendheid van de muur en verf gecheckt te worden door een isolatie expert. Wanneer de verf dampdicht is, dan bestaat er een risico dat de verf zal gaan afbladderen. Wij adviseren altijd om van tevoren de verfsoort goed te controleren en Isolatietechniek Brabant zal dit dan ook altijd voor u controleren.
  • Mogelijk is de spouwmuur erg smal, waardoor je de isolatiewaarde erg laag kan zijn. Tevens dient een spouwmuur schoon te zijn en dient er geen vervuiling aanwezig te zijn. Door vervuiling in de spouwmuur kan de buitenmuur verbonden worden met de binnenmuur, waardoor de risico’s op vochtdoorslag groter worden. Het is daarom zeer belangrijk om vervuiling van tevoren te verwijderen voordat isolatie verricht wordt.
  • Iedere woning is anders en voor elke spouwmuur kan het benodigde isolatie materiaal anders zijn. Voor een optimale isolatie van uw woning en het voorkomen van nadelen van muurisolatie, is een deskundig isolatiebedrijf essentieel.
  • Isoleren met slechte weersomstandigheden. Sommige isolatiemaatregelen dienen bij gunstige weersomstandigheden te worden aangebracht. Indien het vriest is het af te raden om de muur te isoleren. De koude temperatuur kan er namelijk voor zorgen dat de apparatuur niet goed genoeg werkt om de werkzaam goed uit te kunnen voeren. Bij lage temperaturen zijn wij daarom genoodzaakt om geplande werkzaamheden te verzetten om de beloofde kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Wij adviseren u hier dan ook eerlijk in.

Om geen nadelige effecten te ervaren met het isoleren van uw woning, is het van belang om voor het verrichten van de werkzaamheden deskundig advies te krijgen van een isolatie expert. Isolatietechniek Brabant is specialist op het gebied van isolatie. Met 15 jaar ervaring kunnen wij ook u voorzien van een passend advies. Tevens werken wij met diverse isolatie materialen, zodat we gepast kunnen isoleren in verschillende situaties.

klantenservice-medewerker-img1

Meer informatie over spouwmuurisolatie?

Plan dan een adviesgesprek met ons in.

Direct naar

Deel:

Isolatietechniek Brabant

In drie stappen uw woning isoleren

01.

uw aanvraag

Zodra u ons uw gegevens achterlaat, nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op om een online adviesgesprek in te plannen.

02.

Advies op maat

Na het adviesgesprek ontvangt u dezelfde dag nog een offerte met een gedetailleerd overzicht van de kosten en uitgebreide informatie over het isolatieproces. Daarna plannen we direct een afspraak in die u uitkomt.

03.

Klaar om te gaan

Onze experts isoleren uw woning doorgaans in slechts één dag, zodat u direct kunt beginnen met besparen! Uw woning wordt efficiënt geïsoleerd en u geniet meteen van de voordelen.

Laat ons u helpen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Neem vandaag nog de eerste stap en vraag een adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen
Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?