Dak afwerken in 5 stappen: Onze bewezen methode

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

dak afwerken en zolderisolatie stap2 (1)

Eén van onze ervaren isolatieadviseurs was op bezoek geweest bij een woning in Breda en had daarbij de isolatiemogelijkheden in kaart gebracht. Daarbij bleek dat het grootste pijnpunt het dak was; het dak ontbrak aan de nodige isolatie. In de winter was het er koud en tochtig en in de zomer ondraaglijk warm. Daarom besloot de familie om actie te ondernemen en het dak te laten isoleren en af te werken door Isolatietechniek Brabant.

Het isoleren en afwerken van het dak is een ingrijpende opdracht en vereist de nodige kennis en kunde. Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het belangrijk om een aantal stappen te doorlopen en goed uit te voeren.

Stap 1: Voorbereiding

Op een stralende ochtend arriveerde het team van Isolatietechniek Brabant bij het huis in Breda. Ze begonnen met de voorbereidingen door te controleren of alle dakvlakken goed bereikbaar zijn en of alle benodigde materialen aanwezig waren.

Vervolgens wordt het regelwerk geplaatst tegen de binnenzijde van het dak. Het installeren van deze constructie is één van de belangrijkste onderdelen van het werk, want dat bepaalt uiteindelijk of de afwerking goed gemonteerd kan worden. Het regelwerk moet stevig en waterpas bevestigd zijn, er mogen geen uitstekende spijkers of schroeven zijn die het montageproces kunnen belemmeren.

Vervolgens worden de ruimtes op de juiste wijze afgedekt en afgeplakt om het mooi schoon en beschermd te houden tijdens de isolatiewerkzaamheden.

Stap 2: Isolatie d.m.v. purschuim

De voorbereidingen zijn getroffen, de machine kan opgewarmd worden en de nodige materialen kunnen naar de zolder worden gebracht. Er vindt nog een laatste controle plaats voordat er wordt geïsoleerd. De mechanische ventilatie wordt naar de zolder gebracht en geïnstalleerd om de ruimte zo snel mogelijk te kunnen ventileren. De persoonlijke beschermingsmiddelen worden door de monteur aangetrokken en hij is klaar om te beginnen met isoleren.

Met beleid begint onze vakman met het aanbrengen van het isolatieschuim. Tussen de dakspanten wordt er gespoten, ervoor zorgend dat elke opening wordt opgevuld en het dak daarmee naadloos wordt geïsoleerd. Langzaam expandeert het schuim en creëert het een naadloze isolatielaag die het dak beschermt tegen tocht en warmteverlies.

Nadat de spuitwerkzaamheden klaar zijn, vindt er nog een controle plaats of alles goed is aangebracht. Eventuele aandachtspunten worden direct aangepakt en daarmee zijn de monteurs klaar met het aanbrengen van de isolatielaag. We laten de laag een dagje uitharden om de volgende dag aan de slag te kunnen met de afwerking.

Stap 3: Dakafwerking met gipsplaten

Na uitharding van het isolatieschuim was het tijd om het dak af te werken met gipsplaten. Onze vakmannen snijden de gipsplaten op maat om deze op de juiste wijze aan het regelwerk te kunnen bevestigen. Hierbij wordt er op ieder detail gelet om de gipsplaten correct op elkaar te laten aansluiten. Daarbij is er vanuit de hoek begonnen met het plaatsen van de eerste gipsplaat. Wij gebruiken een accuboormachine en speciale gipsplaatschroeven om de gipsplaat tegen het regelwerk te bevestigen. Vervolgens worden stap voor stap alle platen tegen het dak aan bevestigd en wordt ervoor gezorgd dat er geen openingen worden achtergelaten. Om de Velux dakramen wordt er een houten koof gecreëerd en daarmee mooi afgewerkt. In de nok wordt het plafond op een speciale wijze afgewerkt zodat er ruimte ontstaat voor de elektra en om een mogelijkheid te creëren om lampen op te kunnen hangen.

Stap 4: Kwaliteitscontrole en opruimen

Na voltooiing van de isolatie en afwerking voerde het team van Isolatietechniek Brabant een kwaliteitscontrole uit. Het dak wordt met oog voor detail nagelopen en bekeken of alles correct gemonteerd is en dat er niets vergeten is. Vervolgens worden alle gereedschappen opgeruimd, de stucloper wordt van de vloer verwijderd, de afplakmaterialen worden opgeruimd en de ruimte wordt netjes achtergelaten.

Stap 5: Oplevering en tevredenheid

De bewoners worden uiteindelijk uitgenodigd om op zolder de nieuwe kamer te komen aanschouwen en zodoende te beginnen met het inrichten van de nieuwe kamer.

Heeft u ook een ongebruikte, koude en niet geïsoleerde zolder? Schakel vrijblijvend de hulp in van Isolatietechniek Brabant om samen de mogelijkheden te bekijken voor het isoleren en afwerken van uw zolder.

klantenservice-medewerker-img1

Mogelijkheden dak en zolder isolatie en afwerking

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Isolatietechniek Brabant

In drie stappen uw woning isoleren

01.

uw aanvraag

Zodra u ons uw gegevens achterlaat, nemen wij binnen twee werkdagen contact met u op om een online adviesgesprek in te plannen.

02.

Advies op maat

Na het adviesgesprek ontvangt u dezelfde dag nog een offerte met een gedetailleerd overzicht van de kosten en uitgebreide informatie over het isolatieproces. Daarna plannen we direct een afspraak in die u uitkomt.

03.

Klaar om te gaan

Onze experts isoleren uw woning doorgaans in slechts één dag, zodat u direct kunt beginnen met besparen! Uw woning wordt efficiënt geïsoleerd en u geniet meteen van de voordelen.

Laat ons u helpen om uw woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Neem vandaag nog de eerste stap en vraag een adviesgesprek aan!

Adviesgesprek aanvragen
Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?