Spouwmuurisolatie nadelen

Naast de vele voordelen heeft spouwmuurisolatie in sommige situaties ook een aantal nadelen. De nadelen van spouwmuurisolatie is een bekend vraag, waar Isolatietechniek Brabant u graag in adviseert.

Afhankelijk van de situatie, kan spouwmuurisolatie de volgende nadelen hebben:

  • Soms is spouwmuurisolatie niet mogelijk. Hiervoor is het van belang dat uw woning geïnspecteerd wordt door een deskundige. Er zijn bijvoorbeeld een aantal steensoorten ongeschikt voor spouwmuurisolatie, zoals MBI of geglazuurde stenen. Bij spouwmuurisolatie kan bij deze steensoorten bij vorst schade ontstaan aan de muur.
  • Als er een verflaag op de muur aangebracht is, dan dient de dampdoorlatendheid van de muur en verf gecheckt te worden door een isolatie expert. Wanneer de verf dampdicht is, dan bestaat er een risico dat de verf zal gaan afbladderen. Wij adviseren altijd om van tevoren de verfsoort goed te controleren en Isolatietechniek Brabant zal dit dan ook altijd voor u controleren.
  • Mogelijk is de spouwmuur erg smal, waardoor je de isolatiewaarde erg laag kan zijn. Tevens dient een spouwmuur schoon te zijn en dient er geen vervuiling aanwezig te zijn. Door vervuiling in de spouwmuur kan de buitenmuur verbonden worden met de binnenmuur, waardoor de risico’s op vochtdoorslag groter worden. Het is daarom zeer belangrijk om vervuiling van tevoren te verwijderen voordat isolatie verricht wordt.
  • Iedere woning is anders en voor elke spouwmuur kan het benodigde isolatie materiaal anders zijn. Voor een optimale isolatie van uw woning en het voorkomen van nadelen van muurisolatie, is een deskundig isolatiebedrijf essentieel.
  • Isoleren met slechte weersomstandigheden. Sommige isolatiemaatregelen dienen bij gunstige weersomstandigheden te worden aangebracht. Indien het vriest is het af te raden om de muur te isoleren. De koude temperatuur kan er namelijk voor zorgen dat de apparatuur niet goed genoeg werkt om de werkzaam goed uit te kunnen voeren. Bij lage temperaturen zijn wij daarom genoodzaakt om geplande werkzaamheden te verzetten om de beloofde kwaliteit te kunnen blijven garanderen. Wij adviseren u hier dan ook eerlijk in.

Voorkomen van nadelen met spouwmuurisolatie

Om geen nadelige effecten te ervaren met het isoleren van uw woning, is het van belang om voor het verrichten van de werkzaamheden deskundig advies te krijgen van een isolatie expert. Isolatietechniek Brabant is specialist op het gebied van isolatie. Met 15 jaar ervaring kunnen wij ook u voorzien van een passend advies. Tevens werken wij met diverse isolatie materialen, zodat we gepast kunnen isoleren in verschillende situaties. Meer informatie? Plan dan een adviesgesprek met ons in.

Download nu de gratis Brochure

Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

Plan een adviesgesprek

Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.