Plafond isoleren isoleren

Het isoleren van een bestaande woning klinkt al snel als het openbreken van muren en vloeren om vervolgens isolatiemateriaal te plaatsen en daarna alles weer dicht te maken.

Met Easycell is dat allemaal verleden tijd en heeft u aan een klein gat in de wand of de vloer genoeg om deze te isoleren. Easycell cellulose is hoogwaardig isolatiemateriaal dat bestaat uit losse, wolachtige vlokken die zijn gemaakt van gerecycled krantenpapier.

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Cellulose isolatie voor plafond isolatie

De cellulose isolatie wordt onder lage druk door een klein gat in bijvoorbeeld de wand, plafond of de vloer in de holle ruimte geblazen. De cellulose isolatie inblazen is een eenvoudige klus die meestal in één dag geklaard kan worden.

Houdt warmte binnen en kou buiten

Easycell isolatie laten inblazen zorgt voor zowel warmte-isolatie als voor geluidsisolatie. Doordat het naadloos is aan te brengen ontstaan er ook minder koudebruggen en contactgeluid.

Wat kost plafond isolatie

Hoeveel zou het kosten om het bovenste deel van een kamer thermisch of akoestisch te verbeteren? De prijs van plafondisolatie is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type isolatiemateriaal en oppervlakte van het plafond.

Gangbare isolatiematerialen zijn PIR, PUR en glaswol, met gemiddelde kosten van respectievelijk 26 euro, 26 euro en 8,50 euro per vierkante meter.

De kostenverdeling van plafondisolatie bestaat uit arbeidskosten (55%), aankoop van isolatiemateriaal (40%) en transportkosten (5%).

Subsidie mogelijkheden

In veel gevallen komt u in aanmerking voor subsidie op onze werkzaamheden.

Voordelen van plafond isoleren:

  • Vermindert energieverbruik.
  • Investering terugverdienen binnen enkele jaren.
  • Verhoogt wooncomfort
  • warmtebehoud in de winter
  • koelte in de zomer.
  • Goede akoestische resultaten
  • Waardeverhogend voor woning.
  • Bijdraagt aan beter energielabel.

 

Wanneer u niet alleen plafondisolatie, maar ook wand- en vloerisolatie combineert, ontstaat er een afgesloten ruimte die volledig geïsoleerd is, met als resultaat een optimale thermische bescherming.

Dit ingenieuze principe houdt de warmte binnen en de kou buiten, waardoor u geniet van een heerlijk comfortabel binnenklimaat.

Een unieke isolatiemethode die zorgt voor een efficiënte en duurzame oplossing om uw woonomgeving te omhullen met behaaglijke warmte en energiebesparing.

Geluidsisolatie plafond

In het kader van plafondisolatie is geluidsisolatie essentieel. Materialen zoals glaswol, steenwol en rotswol zijn bijzonder gunstig vanwege hun uitstekende geluidsdempende eigenschappen. Deze kunnen direct in of tegen het plafond worden geplaatst om luchtgeluiden, zoals stemmen of luide muziek, te isoleren.

Voor het isoleren van contactgeluiden, veroorzaakt door trillingen zoals voetstappen of meubelbewegingen, is een verlaagd plafond nodig waarbij er geen direct contact is tussen het oude en nieuwe plafond.

Bij het isoleren tussen de balken kunnen ook akoestische katoenpanelen worden gebruikt.

De keuze van isolatiemethode en materiaal hangt af van het type geluid en de specifieke behoeften en eigenschappen van het plafond.

Plafondisolatie na
Play Video about Plafondisolatie na

Het isoleren van een houten plafond

Bij het aanbrengen van thermische en akoestische isolatie in houten constructies zijn glaswol en steenwol uitermate geschikt. De isolatiematerialen dienen idealiter 1-2 cm breder te zijn dan de balken zelf, zodat er een strakke pasvorm ontstaat tussen de balken en warmtebruggen worden voorkomen.

De grotere breedte van de isolatiematerialen draagt bij aan uitstekende geluidsisolatie en warmtebehoud. Het materiaal vult de ruimtes volledig op en vormt een doorlopende isolatielaag.

Bij het plaatsen van deze isolatiematerialen is het belangrijk om voorzichtig te zijn om beschadiging aan de houten constructie te voorkomen. De juiste plaatsing van de isolatie speelt een cruciale rol bij het bereiken van de gewenste isolatieprestaties en het verhogen van het comfort in huis.

plafond-isoleren-img

Betonnen plafond isoleren

Om een betonnen plafond te isoleren zijn er verschillende opties. Een veelgebruikte methode is het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de onderkant van het plafond.

Dit kan gedaan worden met behulp van isolatieplaten of -rollen. Een andere optie is het spuiten van isolatieschuim op het plafond. Dit zorgt voor een naadloze isolatielaag die het plafond beschermt tegen warmteverlies en geluidsoverdracht.

Het is ook mogelijk om een verlaagd plafond te plaatsen en de ruimte tussen het betonnen plafond en het verlaagde plafond op te vullen met isolatiemateriaal. Dit zorgt voor extra isolatie en verbetert de geluidsdemping. Welke methode het meest geschikt is, hangt af van de specifieke situatie en de gewenste isolatiewaarde. Het is raadzaam om professioneel advies in te winnen bij het isoleren van een betonnen plafond.

Het isoleren van een betonnen constructie kan een grotere uitdaging zijn, waarbij het creëren van een verlaagd plafond met isolatieplaten een mogelijke oplossing biedt. Beton is een dicht materiaal dat warmte goed geleidt en daarom minder geschikt is voor thermische isolatie. Echter, met de juiste technieken en materialen kan beton effectief geïsoleerd worden voor zowel warmte als geluid.

  • Het gebruik van isolatieplaten zoals EPS, XPS of PIR kan een effectieve oplossing bieden door een thermische barrière te vormen tussen het betonnen plafond en de bewoonde ruimte.
  • Een verlaagd plafond creëert een ruimte waarin isolatiemateriaal aangebracht kan worden.
  • Geluidsisolatie kan ook verbeterd worden door het gebruik van akoestische panelen.
  • Het is cruciaal om te zorgen voor voldoende ventilatie om vochtproblemen te voorkomen, omdat dit kan leiden tot schimmelvorming en degradatie van het isolatiemateriaal.

Beste Plafond isoleren isolatie bedrijf in Brabant

We zijn onwijs trots op de positieve beoordelingen die we van onze klanten hebben ontvangen!

Het isoleren van de kruipruimte van het plafond.

Onderzoek wijst uit dat tot wel 15% van de warmte in een huis verloren kan gaan door een niet-geïsoleerde kruipruimte, waarmee het belang van het aanpakken van deze specifieke ruimte wordt benadrukt.

Traditionele isolatiematerialen zoals glaswol en rotswol zijn niet geschikt voor kruipruimtes omdat ze vocht kunnen absorberen. Hardere isolatieplaten zoals XPS, PUR, EPS, PIR en XPS Li zijn lichtgewicht en vochtbestendig, waardoor ze beter geschikt zijn.

Een alternatieve methode is PUR-schuimisolatie, die efficiënt de ruimte vult en gemakkelijker te installeren is, vooral in kruipruimtes met veel plafondpijpen.

Ongeacht de gekozen isolatiemethode, moet een minimale Rd-waarde van 3,5 m²K/W worden behaald om in aanmerking te komen voor subsidies.

Isolatie plafond zolder

Bij het optimaliseren van de energie-efficiëntie van een huis kan de zolder vaak over het hoofd worden gezien, net als een kameleon die onopgemerkt blijft in zijn omgeving. Toch kan een goede isolatie van dit deel van de woning tot wel 25% warmteverlies voorkomen.

De zolder kan op twee manieren geïsoleerd worden: de zoldervloer of het zolderdak. De keuze hangt af van de functie van de zolder. Als het gebruikt wordt voor opslag, is vloerisolatie voldoende, maar als het een leefruimte is, moet het dak geïsoleerd worden.

Het gebruik van minerale wol in combinatie met een dampremmende laag zorgt voor een uitstekende isolatiewaarde. Bij een massieve vloer kan de isolatie bovenop de bestaande vloer worden aangebracht, met een drukvaste isolatie.

Isolatie van de plafonds van tussenverdiepingen

Tussenverdiepingen bieden de mogelijkheid tot geluids- en warmte-isolatie door gebruik te maken van specifieke materialen en technieken. Voor aanzienlijke geluidshinder wordt vaak het plafond verlaagd en een vrijhangend plafond met isolatiemiddelen zoals glaswol, steenwol, PUR of cellulose isolatie onder het bestaande plafond geplaatst. Een alternatief is het inblazen van cellulose-isolatie in de ruimte tussen de vloer en het plafond door kleine gaten in het plafond of de betonnen vloer te creëren.

Enkele belangrijke overwegingen bij het isoleren van tussenverdiepingen zijn:

  • Cellulose-isolatie richt zich voornamelijk op luchtgeluidsisolatie.
  • Voor de reductie van contactgeluid is een dikke isolatielaag effectiever.
  • Vloerisolatie is de meest efficiënte methode voor geluidsreductie.

Het isoleren van het plafond van de garage.

Een essentiële overweging voor het maximaliseren van de functionaliteit en het comfort van een garage is het aanbrengen van geschikte isolatie aan het plafond van deze ruimte. Het plaatsen van plafondisolatie in een garage kan warmteverlies verminderen, tocht elimineren en bijdragen aan een betere bescherming van opgeslagen items. Bovendien kan het de ruimte multifunctioneel maken voor verschillende activiteiten.

De gemiddelde kosten voor plafondisolatie variëren, afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal, tussen €30 en €50 per vierkante meter. Dit is exclusief btw, maar inclusief installatie.

Drie belangrijke overwegingen bij het isoleren van een garageplafond zijn:

  1. De functie van de garage: zorgvuldige afweging is nodig om te bepalen welk type isolatie het meest geschikt is.
  2. De locatie van de garage: als deze aan het huis is bevestigd, is isolatie essentieel om koudebruggen te voorkomen.
  3. De keuze tussen doe-het-zelf of professionele installatie: hoewel het mogelijk is om zelf te isoleren, wordt voor het beste resultaat aangeraden om een ervaren specialist in te schakelen.
garage-plafond-isolatie-img
plafond-isolatie-img2
Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?