PIF isolatie is een innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie.

PIF isolatie is een innovatieve, hoogwaardige meerlaagse isolatiefolie en bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie afwisselend met luchtkussens die tegen de onderkant van de vloer wordt gemonteerd. Het is een compacte, maar sterke isolatiefolie met een hoge isolatiewaarde. De PIF luchtkussenfolie is voor zowel houten vloeren als betonvloeren zeer geschikt. De unieke isolatiewerking van beide materialen geschiedt, naast stilstaande lucht, tevens op basis van thermische reflectie. Thermische reflectie is het vermogen om stralingsenergie eenvoudig te weerkaatsen. De warmte blijft hierdoor in de kamer op de vloer en verdwijnt niet naar de onderzijde.

Deze vorm van isolatie kunt u vergelijken met passieve vloerverwarming. De verdeling van de temperatuur wordt gelijkmatiger en de vloer en het plafond zijn praktisch even warm. Dit is de eenvoudige, maar doeltreffende en effectieve techniek achter de PIF isolatiefolie, toegepast als vloerisolatie.

PUR schuim dekt makkelijk alle naden en kieren af.

PUR schuim is een materiaal gemaakt van polyurethaan. Het is een populair isolatiemateriaal om een vloer mee te isoleren. Het zorgt voor een goede vochtdichte en luchtdichte afsluiting van de vloer. Het PUR schuim wordt in lagen tegen de onderkant van de begane grondvloer gespoten vanuit de kruipruimte. Naast de onderkant van de vloer wordt ook een deel van de funderingsmuren in de kruipruimte geïsoleerd met PUR.

Is je kruipruimte 50 cm of hoger dan is PUR schuim een interessant isolatiemateriaal om te overwegen. PUR schuim is een zeer goed isolerend materiaal. Omdat het gespoten wordt, dekt het makkelijk alle naden en kieren af. Het PUR vormt een luchtdichte laag aan de onderkant van de vloer. Het is geschikt voor zowel houten als betonnen vloeren. Hoe dikker het PUR gespoten wordt, hoe hoger de isolatiewaarde.

Meer te weten komen over PUR of PIF Isolatie?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken.