Bij het renoveren van woningen en gebouwen is het vernieuwen van vergane isolatie materialen uit spouwen en kruipruimten vaak een vereiste. Daartoe moet het oude losse materiaal eerst uit de spouw worden verwijderd. Ook bij reparatie of vervanging van vloerdelen of van leidingen in de kruipruimte zal het losse isolatiemateriaal eerst (tijdelijk) moeten worden verwijderd om ruimte te maken onder de vloer.

Spouwmuren

Wij kunnen allerlei losse isolatiematerialen uit muren verwijderen. Het verwijderen van bijvoorbeeld losse glaswol-, steenwolvlokken en verpulverd UF-schuim is geen enkel probleem. Het standaard boorpatroon voor het nadien inblazen van bijv. moderne EPS-parels en het verwijderen van enkele hele stenen, is al voldoende om de spouw goed leeg te krijgen.

Kruipruimten

Ook bij reparatie of vervanging van vloerdelen of van leidingen in de kruipruimte, zal het losse isolatiemateriaal eerst (tijdelijk) moeten worden verwijderd om ruimte te maken onder de vloer. Om dit werk handig, snel en betaalbaar te kunnen uitvoeren, hebben wij een aparte zuig-/blaas unit, de ISOVAC-trailer.

Een ISOVAC-trailer is een benzine-gedreven zuig-/blaasunit die in een aanhanger met eigen kenteken is gebouwd. In deze aanhanger is tevens een ruimte waarin de 1m3-zakken stofvrij kunnen worden vol geblazen met de uit de kruipruimte opgezogen parels of isolatie chips. Wij bieden tevens de service aan om de volle zakken af te laten voeren en te laten verwerken.

Meer te weten komen over isolatie verwijderen?

Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden met u te bespreken.