Dubbel glas HR++

In de zoektocht naar energie-efficiëntie, duurzaamheid en comfortabel wonen is HR++ glas de gouden standaard geworden. Dit hoogwaardige isolatieglas combineert slim design met geavanceerde technologie voor maximale isolatiewaarden.

Dankzij de unieke samenstelling van een edelgasspouw en speciale coating op één van de glasbladen, minimaliseert HR++ glas warmteverlies tot een minimum. Hierdoor bespaart u fors op uw stookkosten en draagt u bij aan een groenere toekomst.

Maar HR++ glas heeft nog veel meer voordelen in huis. Van een aangenaam binnenklimaat tot verhoogde veiligheid en geluidsdemping: ontdek in dit artikel hoe deze innovatieve glazen kunnen bijdragen aan uw woonkwaliteit!

Isolatie-assistent-werker1

Vrijblijvend isolatie advies

Direct naar

Wat is isolatieglas HR++ glas?

Tegenwoordig verwachten we meer van ons glas dan vroeger. Het moet onze woningen niet alleen beschermen tegen de elementen, maar ook bijdragen aan een comfortabel binnenklimaat en energiezuinigheid. Dat is waar HR++ glas in uitblinkt. Maar wat is dit geavanceerde type isolatieglas precies?

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten gescheiden door een spouw gevuld met een isolerend edelgas zoals argon. Eén van de glasbladen is voorzien van een speciale coating die warmtestraling weerkaatst, zodat de warmte binnenshuis blijft. Door deze slimme constructie realiseert HR++ glas een uitstekende isolatiewaarde en minimaliseert het warmteverlies tot een minimum.

Lagere energiekosten

Laten we even stilstaan bij één van de grootste voordelen van HR++ glas: de forse besparing op uw energierekening. Wist u dat met regulier dubbel glas veel kostbare warmte verloren gaat via de ramen? Met HR++ glas is dit verleden tijd.

De geringe U-waarde van slechts 1,2 W/m²K zorgt ervoor dat nauwelijks warmte weglekt. Deze isolatiekracht bespaart u al snel €100 tot €260 per jaar op uw stookkosten! Terwijl u geniet van een behaaglijke temperatuur het hele jaar door, verdient dit innovatieve glas zichzelf dus snel terug.

Subsidie en Advies voor HR++ Glas

Ontdek uw subsidievoordelen voor HR++ dubbel glas met een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Wij berekenen de exacte kosten en subsidie voor uw situatie.

Dubbel-glas,-HR-glas,-triple-glas-en-vacuümglas-zetten
Play Video about Dubbel-glas,-HR-glas,-triple-glas-en-vacuümglas-zetten

Voordelen van HR++ glas

Kies voor HR++ glas en ervaar talloze voordelen voor uw woning:

 • Comfortabel binnenklimaat: De superieure isolatie van HR++ glas houdt de warmte langer binnen, wat resulteert in een aangenaam en gelijkmatig verwarmde leefruimte.
 • Lagere energiekosten: Minder warmteverlies betekent ook minder stookkosten. U bespaart jaarlijks tot maar liefst €260 op uw energierekening!
 • Verbeterde isolatie: In vergelijking met standaard dubbel glas isoleert HR++ maar liefst 2,5 keer beter. Uw woning wordt een energiezuinige biotoop.
 • Duurzaamheid: Door uw energieverbruik en CO2-uitstoot te verminderen, draagt u bij aan een groenere toekomst.

Waarom HR++ glas essentieel is voor energie-efficiëntie

In tijden van stijgende energieprijzen en klimaatverandering is het belangrijk om energie-efficiënt te bouwen en te renoveren. HR++ glas speelt hierbij een cruciale rol. Het voldoet namelijk aan de strengste isolatie-eisen volgens de laatst geldende bouwnormen.

Bovendien biedt HR++ glas meerwaarde voor duurzame nieuwbouwprojecten, stadsrenovaties en de energietransitie naar gasloos wonen. Door slimme materiaalkeuzes als HR++ glas realiseert u comfortabele en energiezuinige woningen die klaar zijn voor de toekomst.

HR++ isolatieglas kan ook heel goed worden toegepast in bestaande woningen. Naast volledige vervanging van oude ramen, is het dikwijls mogelijk om enkel de glazen panelen te vervangen voor HR++. Uw woning wordt zo een voorbeeld van gemak en duurzaamheid!

Subsidie en Advies voor HR++ Glas

Ontdek uw subsidievoordelen voor HR++ dubbel glas met een gratis, vrijblijvend adviesgesprek. Wij berekenen de exacte kosten en subsidie voor uw situatie.

U-waarde HR++ glas

De isolatiewaarde van glas wordt aangeduid met de U-waarde. Dit is een essentiële factor die de kwaliteit van HR++ glas bepaalt. Hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. Voor HR++ glas bedraagt de U-waarde maximaal 1,2 W/m²K.

Ter vergelijking: standaard dubbel glas heeft een U-waarde van circa 2,8 W/m²K. Dat betekent dat HR++ isolatieglas meer dan twee keer beter isoleert! Zelfs ten opzichte van gewoon HR glas (U = 1,6) realiseert HR++ een significante verbetering.

Deze superieure isolatiewaarde dankt HR++ glas aan de combinatie van een edelgasvulling en de hoogwaardige coating op één van de glasbladen. Zo verliest nauwelijks warmtestraling uw woning en wordt kou buiten de deur gehouden.

 

Type glas

U-waarde (W/m2K)

Enkel glas

> 5,6

Standaard dubbel glas

> 2,8

HR glas

1,7 – 2,0

HR+ glas

1,2 – 1,6

HR++ glas

0,9 – 1,2

HR+++ glas

≤ 0,9

Hoe dik is HR++ glas?

Een veelgestelde vraag over HR++ glas betreft zijn dikte. Deze varieert afhankelijk van de afmetingen en het verwachte gebruik. Grotere oppervlaktes vereisen een dikkere glassamenstelling om voldoende stevig en veilig te zijn.

In de regel bestaat HR++ isolatieglas uit twee glasplaten met de volgende diktes:

 • Buitenblad: 4 – 6 mm
 • Binnenblad: 4 – 6 mm
 • Totale glasdikte: minimaal 14 mm

 

Voor bijvoorbeeld een standaarddeur bedraagt de dikte doorgaans 4-16-4 mm (buitenblad-spouw-binnenblad). Bij grote glasoppervlakken van meer dan 4,2 m2 wordt een robuustere samenstelling van 6-16-6 mm aangeraden.

Uiteindelijk wordt de juiste HR++ glasdikte bepaald door berekeningen volgens de geldende bouwvoorschriften en normen. Uw glaszetter kan hier meer informatie over verschaffen.

 

Technische Specificaties HR++ Glas

KenmerkSpecificatie
U-waardeTussen 1,2 en 1,6 W/m²K
DikteVanaf 14 mm
SpouwvullingArgon of krypton gas
CoatingWarmtereflecterend aan één zijde
Dubbel glas, HR glas, triple glas en vacuümglas - img (2)

HR++ glas kosten per m2

De kosten van HR++ isolatieglas hangen voornamelijk af van het vereiste oppervlak:

OppervlakteGemiddelde Prijs per m²
Tot 1,5 m2vanaf € 80 per m2
Tot 5,5 m2vanaf € 90 per m2
Meer dan 5,5 m2op aanvraag

Type HR++ glas kosten:

Type HR++ GlasGemiddelde Prijs per m²Opmerkingen
Standaard HR++€ 80 – € 90Basiskosten voor HR++ glas
HR++ extra zonwerend€ 110 – € 130Vermindert zonnewarmte, hogere prijs door coating
HR++ veiligheidsglas€ 100 – € 120Extra stevig, voorkomt ernstige ongelukken

Daarnaast spelen factoren als glasdikte, speciale bewerkingen, zonwering of geluidsdemping een rol. Voor grotere projecten zijn aangepaste offertes beschikbaar.

Een gemiddelde glasbestelling van 5 à 6 m2 voor een woning komt uit op ongeveer €900 tot €1200 inclusief plaatsing. Dit wijkt enigszins af van de algemene richtlijn van €80 per m2, maar omvat alle benodigde materialen en werkzaamheden.

Met andere woorden, door eenmalig te investeren in HR++ glas verdient u dit al snel terug dankzij de jarenlange energiebesparingen!

Subsidie HR++ glas in 2024

Investeren in HR++ glas voor uw woning loont niet alleen qua energiebesparing, maar ook financieel! De Nederlandse overheid stimuleert verduurzaming van woningen namelijk met aantrekkelijke subsidies en regelingen. Ook in 2024 kunt u hiervoor in aanmerking komen.

Voorwaarde

Details

Woning ouder dan 1995

Subsidie alleen beschikbaar voor oudere woningen

Installatie door erkende installateur

Installatie moet worden uitgevoerd door een professional voor subsidiekwalificatie

Minimaal isolerend oppervlak

Minstens 8 m² van het glas moet worden geïsoleerd om voor subsidie in aanmerking te komen

Subsidiebedrag

Variabel; afhankelijk van de totale oppervlakte en de andere energiebesparende maatregelen genomen

Om precies te zijn, valt het plaatsen van HR++ isolatieglas onder de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie geldt voor eigenaar-bewoners van woningen gebouwd voor 2019. Het isolatieglas moet worden aangebracht door een erkend vakbedrijf.

De subsidie voor HR++ glas in bestaande woningen bedraagt €23 per m2 glas, met een maximum van 45 m2. Zo ontvangt u voor een gemiddeld project van 20 m2 al €300 terug! Bereken hier uw exacte subsidie voor HR++ glas in 2024.

Een belangrijke voorwaarde is dat u de aanvraag voor subsidie slechts één keer mag indienen. Plant u om in meerdere fases HR++ glas te laten plaatsen? Zorg er dan voor dit binnen 24 maanden te realiseren, zodat het onder één aanvraag valt.

Benut deze unieke kans op financiële tegemoetkoming en investeer in duurzaamheid en comfort via Isolatietechniek Brabant! Wij helpen u graag met alle benodigde aanvraagprocedures.

Online HR++ glas bestellen

Bent u overtuigd van de voordelen van HR++ isolatieglas? Bij Isolatietechniek Brabant kunt u dit innovatieve glas eenvoudig online bestellen! Vul het offerteformulier in met de benodigde maten en opties. Wij bezorgen het glas vervolgens stipt op de afgesproken datum.

Door onze jarenlange expertise garanderen wij de beste kwaliteit tegen een scherpe prijs. Ons assortiment HR++ isolatieglas is allen van A-kwaliteit en beschikt over betrouwbare keurmerken als het KOMO-certificaat.

Of u nu een volledig nieuw kozijn met HR++ glas bestelt of alleen de glasdelen vervangt, wij leveren het allemaal op maat voor een perfecte pasvorm. Dankzij onze gedegen logistieke organisatie verloopt de aflevering veilig en zonder vertraging.

Bovendien geniet u bij aankoop van een uitstekende 10 jaar fabrieksgarantie tegen lekken of defecten. Glas van topniveau, tegen lage prijzen en met de zekerheid van een ervaren partner: dat is de Isolatietechniek Brabant kwaliteitsbelofte!

Hoe herken je HR++ glas?

Om ervoor te zorgen dat u de juiste kwaliteit glas krijgt, is het belangrijk om HR++ glas te kunnen herkennen. Gelukkig zijn er enkele duidelijke kenmerken waaraan u het herkent:

 • Op de afstandhouder staat duidelijk “HR++” vermeld. Deze strip bevindt zich tussen de glasbladen in de spouw.
 • U ziet een licht gekleurde coating op één van de binnenste glasoppervlakken. Dit is de speciale isolerende laag kenmerkend voor HR++ glas.
 • Houd een vlammetje bij het glas. Een van de reflecties vertoont een subtiel andere kleur als gevolg van de coating.

 

Twijfelt u of het echt om hoogwaardig HR++ glas gaat? Laat het dan officieel keuren volgens de BRL 2202 norm. Glas met een U-waarde van maximaal 1,2 W/m²K voldoet aan de strenge eisen voor HR++ isolatieglas.

Bij Isolatietechniek Brabant heeft u de garantie van A-kwaliteit glas met KOMO-certificering. Zo bent u zeker van de superieure isolatie-eigenschappen van écht HR++ dubbel glas!

Dubbel glas HR glas triple glas en vacuumglas img 7
Play Video

Verschil dubbel glas en HR++

Het verschil tussen regulier dubbel glas en HR++ isolatieglas is behoorlijk groot:

Dubbel glas bestaat uit twee losse glasbladen met een spouw ertussen gevuld met lucht. Het biedt slechts basale isolatie.

HR++ glas is veel geavanceerder. Zo bevat de spouw een isolerende edelgasvulling en is één glasblad voorzien van een hoogwaardige coating die warmtestraling reflecteert. Dit zorgt voor een vele malen hogere isolatiewaarde.

Qua prestaties overtreft HR++ glas dubbel glas dan ook ruimschoots:

👎 Dubbel glas: U-waarde ≈ 2,8 W/m²K

👍 HR++ glas: U-waarde ≤ 1,2 W/m²K

Dat betekent dat HR++ isolatieglas tot wel 2,5 keer beter isoleert! Hierdoor bespaart u aanzienlijk op uw stookkosten en vermindert u de CO2-uitstoot. Logischerwijs is HR++ glas ook duurzamer en comfortabeler voor uw woning.

De moderne combinatie van glas, coating en edelgasvulling maakt HR++ isolatieglas de topkeuze voor energiezuinigheid en wooncomfort. Overtuigd van de voordelen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan!

Waarom kiezen voor Isolatietechniek Brabant?

Er zijn meerdere goede redenen om voor de expertise van Isolatietechniek Brabant te kiezen als uw leverancier van HR++ isolatieglas:

🥇 Jarenlange ervaring met isolatieglas voor woningen en utiliteitsgebouwen

🥇 Deskundig advies op maat, conform de laatste ontwikkelingen en normen

🥇 Precieze opmeting en vakkundige installatie voor optimaal rendement

🥇 Samenwerking met betrouwbare glasfabrikanten voor producten van A-kwaliteit

🥇 Eerlijke, transparante prijzen zonder verborgen kosten

🥇 Uitstekende service en logistieke afhandeling voor stipte leveringen

Of u nu een volledig renovatieproject heeft of slechts enkele ramen wilt vervangen, wij bieden de beste totaaloplossing voor HR++ isolatieglas. Als vakkundig en innovatiefamiliebedrijf staan we garant voor energie-efficiënte, duurzame en veilige oplossingen.

Klaar om uw wooncomfort en energiezuinigheid naar een hoger niveau te tillen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvende offerte aan bij Isolatietechniek Brabant!

Verschillende soorten glas

Naast HR++ bieden wij een breed assortiment aan isolerende beglazing voor verschillende toepassingen in uw woning:

Isolatieglas

Onder isolatieglas vallen alle soorten dubbel- en drievoudig glas die een betere isolatie bieden dan enkel glas. De basisvarianten zijn:

 • Standaard dubbel glas
 • HR glas
 • HR+ glas (met edelgasvulling)
 • HR++ glas (met coating en edelgasvulling)

 

HR+++ ofwel triple glas (voor maximale isolatie)

Zonwerend glas

Bij veel zoninstraling of oververhitting is zonwerend glas een slimme keuze. Dit HR++ glas met speciale tint of coating laat wel het natuurlijke daglicht binnen, maar blokkeert effectief de hinderlijke zonnestraling en -warmte.

Glastype

G-waarde

Lichtdoorlatendheid

Standaard dubbel glas

0,82

81%

Zonwerend HR++ glas

0,55 – 0,65

70% – 75%

Ideaal voor een aangenaam koel binnenklimaat zonder dure airco of zonwering! Zonwerend glas met verschillende licht- en warmtetransmissies is leverbaar.

hr-dubbel-glas-silicon-img
Play Video about hr-dubbel-glas-silicon-img

Geluidsisolerend glas

In rumoerige omgevingen zoals nabij drukke wegen, industrieterreinen of vliegvelden kan geluidsisolerend glas uitkomst bieden.

Deze beglazing bestaat uit meerdere dikke glasbladen met een groter spouwvolume en specifieke geluidswerende samenstelling. Dit dempt hinderlijke geluiden effectief en creëert een aangename rust in uw woning.

Glastype

Geluidsisolatie Rw (C;Ctr)

Standaard dubbel glas

30 (-1;-4) dB

HR++ Geluidsisolerend glas

35 (-1;-4) dB

Triple Geluidsisolerend glas

38 (-1;-4) dB

Veiligheidsglas

Veiligheid staat voorop bij Isolatietechniek Brabant. Daarom adviseren wij gelaagd of gehard veiligheidsglas voor risicovolle situaties in en rond uw woning.

Gelaagd glas bestaat uit meerdere glasbladen met een speciale kunststoffolie ertussen. Als dit glas breekt, blijven de scherven dankzij de folie bijeen hangen. Dit voorkomt dat er glasscherven naar beneden vallen en ernstige snij- of kruipwonden veroorzaken.

Gehard glas ondergaat een specifiek verhittings- en afkoelingsproces waardoor het veel sterker wordt dan regulier glas. Mocht het desondanks breken, dan valt het uiteen in kleine, relatief veilige stukjes zonder scherpe randen.

Beide soorten veiligheidsglas zijn uitermate geschikt voor situaties met een verhoogd risico op glasbreuk, zoals:

 • Grote glasoppervlakken dicht bij de grond
 • Glaspuien en balkonbeglazing op hoogte
 • Ramen of deuren in kinderkamers of sportzalen
 • Glazen schuifwanden of deuren
 • Toegangspartijen met verhoogd inbraakrisico

 

Veiligheidsglas voldoet aan de strengste veiligheidsnormen en voorkomt effectief ernstig letsel bij breuk. Dit maakt het de veilige keuze voor woningen, winkels, kantoren en andere gebouwen waar veel mensen komen.

Dankzij ons brede assortiment veiligheidsbeglazing kunnen we altijd de juiste oplossing op maat leveren voor optimale veiligheid én kwaliteit. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor uw situatie!

Tips voor het kiezen van HR++ glas​

Met de vele varianten glas op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom geven wij u graag enkele nuttige tips voor het kiezen van HR++ isolatieglas:

✔️ Bepaal de benodigde afmetingen en oppervlaktes nauwkeurig. Dit is cruciaal voor de sterkte en glasdikte.

✔️ Houd rekening met de specifieke licht- en geluidssituatie. Eventueel is zonwerend of geluidswerend glas nodig.

✔️ Denk na over extra veiligheidseisen, zoals valgevaar of inbraakrisico. Dan is gelaagd glas de veiligste optie.

✔️ Laat u adviseren over mogelijke energiesubsidies om te besparen op de aanschafkosten.

✔️ Kies voor A-kwaliteit HR++ glas met officiële keurmerken en productgarantie voor jarenlang comfort.

Bij Isolatietechniek Brabant staan we klaar om u deskundig te adviseren over de meest geschikte uitvoering van HR++ isolatieglas voor uw situatie. Want alleen een op maat gemaakte, vakkundige installatie levert het maximale rendement op!

Veelgestelde vragen

HR++ glas bestaat uit twee glasplaten met een edelgasspouw en HR-coating voor een U-waarde van maximaal 1,2 W/m²K. Triple glas heeft drie glasplaten met twee spouwen en een nog lagere U-waarde tot 0,9 W/m²K, wat resulteert in de hoogst mogelijke isolatiewaarde. Echter, triple glas is duurder, zwaarder en vereist vaak vervanging van bestaande kozijnen.

Met een U-waarde van maximaal 1,2 W/m²K isoleert HR++ glas maar liefst 2,5 keer beter dan standaard dubbel glas (U ≈ 2,8). Dit bespaart jaarlijks tot €260 op uw energierekening. Daarnaast biedt het superieure geluidsdemping en creëert het een comfortabeler binnenklimaat, zonder tocht of oververhitting.

De glasdikte bij HR++ varieert van 4-6 mm per blad, met een totale minimale dikte van 14 mm. Voor grotere glasoppervlakken vanaf 4,2 m2 is een dikkere samenstelling van 6-16-6 mm vereist voor voldoende sterkte en veiligheid. De exacte dikte wordt bepaald volgens geldende normen en specificaties.

In veel gevallen kan HR++ glas prima in bestaande kozijnen worden toegepast, mits deze nog in goede staat verkeren en sterk genoeg zijn voor de dikte en het gewicht. Is dit niet het geval, dan zijn aanpassingen of versterkingen van de kozijnen mogelijk noodzakelijk. Een inspectie vooraf is dan ook sterk aan te raden.

HR++ isolatieglas heeft minimaal een even lange levensduur als traditioneel dubbel glas, maar vaak gaat het zelfs langer mee. Periodiek onderhoud zoals jaarlijkse inspectie en regelmatig schoonmaken is aan te raden om de isolatiewaarde optimaal te houden. Isolatietechniek Brabant verleent 10 jaar garantie op lekken en defecten.

Ja, het bestellen van HR++ glas volledig op maat brengt doorgaans extra kosten met zich mee vanwege de vereiste maatvoering, speciale snij- en bewerkingstechnieken en aanvullende materialen zoalskit en profielen. Deze meerkosten worden echter ruimschoots gecompenseerd door de langdurige voordelen van een perfecte, energiezuinige installatie.

De optimale spouwbreedte voor HR++ isolatieglas is circa 16 mm. Een smallere spouw van minder dan 13 mm, of juist een te brede spouw, vermindert de isolatiewaarde doordat de edelgasvulling dan minder effectief is. De juiste spouwmaat is dus essentieel voor de maximale rendementen.

Het bestellen van HR++ glas op maat kunt u het beste doen bij een gespecialiseerde glasleverancier. Zij kunnen u adviseren over de juiste variant glas voor uw specifieke situatie. Zorg ervoor dat u de exacte maten en specificaties bij de hand heeft voor een nauwkeurige offerte.

Eigenaar-bewoners van woningen met bouwjaar voor 2019 komen in aanmerking voor de ISDE-subsidie voor energiebesparende maatregelen als HR++ glas. Deze subsidie bedraagt €23 per m2 glasoppervlak, met een maximum van 45 m2. De installatie moet wel worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.

HR staat voor hoog rendement, wat inhoudt dat HR glas beter isoleert dan gewoon dubbel glas door een speciale coating en gasvulling tussen de glasplaten. Dit zorgt voor een betere thermische isolatie en dat er minder warmte door het glas verloren gaat.

HR++ dubbel glas isoleert HR beter dan standaard dubbel glas vanwege de aanwezigheid van een edelgasvulling en een warmtereflecterende folie. Dit biedt HR aanzienlijke voordelen op het gebied van energiebesparing en comfort, en glas zoals HR++ is een slimme investering voor uw woning.

Het plaatsen van HR++ glas in uw voordeur biedt HR verschillende voordelen. Het verbetert niet alleen de isolatie van uw woning, waardoor u koudebruggen elimineert en energiekosten bespaart, maar verbetert ook de veiligheid en het uiterlijk van uw deur.

Ja, HR++ glas kan uitstekend gecombineerd worden met rolluiken. Deze combinatie verhoogt niet alleen de isolatie HR waarde van uw woning, maar biedt ook extra beveiliging en kan zonlicht en warmte buiten houden tijdens hete zomerdagen.

Hoewel HR++ glas veel voordelen biedt, kan het duurder zijn dan HR glas of standaard dubbel glas. Bovendien kan bij verkeerde installatie condensatie op het glas of in de spouw ontstaan. Echter, de voordelen op lange termijn, zoals energiebesparing en comfortverhoging, wegen vaak op tegen deze nadelen.

HR++ glas heeft zelf een coating die de isolerende eigenschappen verhoogt. Aanvullend kun je kiezen voor raamfolie voor extra isolatie of zonwering, maar dit is niet noodzakelijk voor de prestatie van HR++ glas zelf.

Oud glas kan gerecycled worden. Het is raadzaam contact op te nemen met de leverancier van uw HR++ glas om te informeren naar de mogelijkheden voor recycling of verantwoorde afvoer van uw oud glas.

Open chat
Hulp nodig?
Scan the code
Hallo 👋
Kunnen we u helpen?