Besparen met isolatie

Door het isoleren van uw spouwmuren, vloer en/of dak kunt u tot wel 30% besparen op de stookkosten van uw woning. Hoeveel u kunt besparen met isolatie van uw huis, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan weersomstandigheden, aantal bewoners van de woning, mate van thuiswerken en uw stookgedrag. Er zijn al meerdere onderzoeken gedaan naar het gemiddeld verbruik per woningtype en wat gemiddeld bespaard kan worden per type woning. Hier vertellen we u graag meer over.

 

Indicatie besparing gas met isolatie

* Bron: Milieu Centraal. Het bedrag dat u kunt besparen met isolatie is sterk afhankelijk van uw stookgedrag. Een besparing met isolatie is alleen van toepassing op het verwarmen van uw woning en niet op de gevraagde hoeveelheid warm water door bijvoorbeeld douchen.

In de bovenstaande tabel kunt u uw besparing met isolatie zelf opzoeken op basis van uw type woning en uw verbruik. Voor de stijging van de gasprijzen werd de investering in spouwmuurisolatie terugverdiend in 3 – 6 jaar. Met de huidige gasprijzen is de investering voor sommige woningen al binnen één jaar terug verdient!

Tevens bespaart u met spouwmuurisolatie, dakisolatie of vloerisolatie niet alleen op uw energie rekening. Het verlagen van uw gasverbruik is namelijk ook beter voor het milieu.

Een andere belangrijk voordeel van isolatie, is dat het verbeterde wooncomfort wat u ervaart door het isoleren van de spouwmuren. In de winter kan een geïsoleerde spouwmuur een temperatuurverschil hebben van 4 graden in vergelijking met een niet geïsoleerde spouwmuur in dezelfde woning. De verschillen in wooncomfort zijn vaak de volgende dag, na het uitvoeren van de werkzaamheden, meteen voelbaar.

Wilt u ook besparen met vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie? Neem contact op met Isolatietechniek Brabant om persoonlijk advies te krijgen voor uw situatie. Wilt u eerst meer informatie over besparen met isolatie? Vraag dan onze brochure aan.

Download nu de gratis Brochure

Waar mogen we de brochure naartoe sturen?

De Brochure is onderweg. Binnen enkele minuten in je mailbox!

Plan een adviesgesprek

Wanneer kunnen we u telefonisch bereiken?

Bedankt voor je aanvraag, we nemen spoedig contact met je op.